Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât va costa polița de asigurare medicală în anul 2021

© Sputnik / Miroslav RotariМедицинский полис
Медицинский полис - Sputnik Moldova
Abonare
În anul următor, polița de asigurare medicală va putea fi cumpărată cu 4 056 de lei. Prețul rămâne același pentru al șaptelea an consecutiv. Guvernul a aprobat bugetul fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2021.

CHIȘINĂU 30 nov - Spunik. Prețul primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în 2021 va rămâne neschimbat și va constitui 4 056 de lei, potrivit proiectului Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2021, aprobat astăzi de Guvern.

Premierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC - Sputnik Moldova
Guvernul a aprobat bugetul pentru anul 2021
Costul acesteia rămâne același începând cu anul 2014.

Cetățenii vor putea beneficia de unele reduceri până la 31 martie inclusiv. Astfel, persoanele care se asigură în mod individual vor beneficia de reduceri în mărime de 50%, 60% sau 75% din valoarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, în funcție de categoria beneficiarului.

În proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentrul anul 2021 sunt prevăzute venituri în sumă de peste 11,1 miliarde de lei. Comparativ cu suma aprobată pentru anul 2020 este prognozată majorarea veniturilor cu peste două miliarde de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0