Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În Capitală nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă pentru COVID - 19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
În spitalele din municipiul Chișinău nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru pacienții maturi bolnavi de COVID -19, a declarat șefa Direcției Generale Asistenta Socială şi Sănătate din Capitală, Tatiana Bucearschi.

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău, care a avut loc în această dimineață, șefa Direcției Generale Asistenta Socială şi Sănătate din Capitală, Tatiana Bucearschi, a prezentat situația din spitalele din Chișinău în contextul pandemiei de COVID - 19. Ea a spus că "situația în municipiul Chișinău rămâne a fi foarte gravă".

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: Nu mai sunt medici pentru pacienții cu COVID-19

Și anume, se înregistrează o creștere uniformă și continuă a numărului de cazuri de COVID - 19, inclusiv a cazurilor grave și foarte grave. Iar pronosticul este nefavorabil.   

Potrivit ei, la nivel național sunt 107 017 cazuri confirmate de COVID - 19 și 94 586 de persoane vindecate. În municipiul Chișinău sunt 44 952 de cazuri confirmate și 35 597 recuperate, ceea ce constituie aproximativ 80%.   

Incidența prin COVID 19 la 100 de mii de populație în municipiul Chișinău, în luna noiembrie este de 1 166 de persoane, în creștere comparativ cu luna octombrie.

Tatiana Bucearschi a menționat că capacitatea totală pentru spitalizarea pacienților cu COVID - 19 în spitalele municipale este de 1 042 de paturi și 200 de paturi de triaj.  

Ea a menționat că din cele 200 de paturi de triaj, în această dimineață, erau ocupate 141.

Iar cel mai grav este faptul că "toate paturile din terapia intensivă destinate pentru adulți sunt ocupate".

Amintim, astăzi a intrat în vigoare regimul stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării – purtarea măștii de protecție în spațiile publice este obligatorie în toate spațiile publice.

Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Politică
Ședință la Guvern: Ce urgențe au miniștrii
Autoritățile ai decis să interzică activitatea cluburilor de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), măsura intrând în vigoare începând cu ziua de sâmbătă, 28 noiembrie 2020. Totodată, de astăzi restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa doar până la ora 22:00. Va fi interzisă activitatea acestora în intervalul orar 22:00 - 07:00.

În perioada stării de urgență în sănătate publică este interzisă organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0