Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședință la Guvern: Ce urgențe au miniștrii

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova se întrunește astăzi în ședință. Pe ordine a de zi sunt incluse subiecte ce țin de bugetul de stat și nu doar.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Astăzi va fi convocată ședința Guvernului în cadrul căreia va fi examinat Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021, dar și cele trei proiecte ale bugetelor anuale. Precizarea a fost făcută de premierul Ion Chicu după ședința de lucru cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. 

Primarii din țară au venit să protesteze la Chișinău  - Sputnik Moldova
Video
Primarii nu acceptă plafonarea taxelor locale: Vor continua protestele

„Astăzi le vor examina și sper că le vom aproba la Guvern, pentru a le putea remite Parlamentului astăzi sau mâine, în speranța că deputații le vor examina și poate chiar le vor vota în prima lectură în această săptămână”, a declarat Ion Chicu. 

Potrivit premierului, Proiectul politicii bugetar-fiscale a fost remis pentru consultări acum o săptămână. Acesta își dorește o politică bugetar-fiscală cât mai relevantă. Chicu a ținut să amintească și intenția Guvernului de a stabili plafonarea taxelor locale. 

„Nu voi comenta prea mult cine și ce stă la baza acestor proteste. Important este că în Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, Guvernul vine cu propuneri care de fapt le oferă autorităților publice locale cu mult mai multe instrumente pentru a putea să-și consolideze baza bugetar-fiscală”, a mai spus Ion Chicu.  

Amintim, săptămâna trecută mai mulți primari din sate au protestat la Ministerul Finanțelor, fiind nemulțumiți de faptul că statul vrea să plafoneze taxele pe care autoritățile locale le percep de la agenții economici. Primarii au anunțat că această inițiativă le va da planurile peste cap, iar instituirea acestui plafon va duce comunitățile locale la pierderi considerabile în buget.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0