Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Regizor moldovean, premiat la un prestigios festival din Argentina

© Sputnik / Miroslav RotariDumitru Grosei
Dumitru Grosei - Sputnik Moldova
Abonare
Regizorul moldovean Dumitru Grosei a primit un premiu special la un festival de film internațional din Argentina. Detalii am aflat chiar de la el în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".
Regizor moldovean, premiat la un prestigios Festival din Argentina

O producție cinematografică în regia lui Dumitru Grosei a obținut Marele Premiu la Categoria „Film de Ficţiune” la un festival de film internațional din Argentina.

Filmările s-au desfășurat timp de o săptămână, în anul 2013, în județul Vâlcea, România. Acesta este un film de scurt-metraj cu o durată de 18 minute.

Valeriu Andriuță - Sputnik Moldova
Filmul unui regizor moldovean - la un prestigios concurs din Rusia
"Filmul are subtitre în limba spaniolă. A fost solicitat să fie inclus în acest prestigios concurs. Este un premiu important pentru întreaga echipă care a muncit la realizarea acestuia", a declarat în studioul Sputnik Dumitru Grosei.

Potrivit regizorului moldovean, subiectul filmului este unul actual și descrie relația între părinți-copii, viața dinamică și pe alocuri brutală ce creează o maturizare forțată a unui adolescent.

De menționat este că în palmaresul regizorului moldovean sunt zeci de premii obținute în cadrul festivalurilor internaționale.

Printre acestea se numără trofeul "Gagara de Aur" la cea de a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film și TV "TO SAVE AND PRESERVE", desfășurat în în Hanti-Mansiisk, Rusia. Dumitru Grosei a mai câștigat premiul pentru "Cel mai bun scenariu" cu proiectul cinematografic "Ionel și Maricica" la International Film Festival Golden Frame din Kharkov, Ukraina. Totodată, peliculele sale au beneficiat de nominalizări oficiale în Italia, China, Maroc, Turcia, Albania, Liban, România ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0