Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filmul unui regizor moldovean - la un prestigios concurs din Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Andriuță
Valeriu Andriuță - Sputnik Moldova
Abonare
Scurtmetrajul "Eu sunt Dorin" al regizorului moldovean Valeriu Andriuța se regăsește în selecția oficială a secțiunii scurtmetraj a Festivalului Internațional de Film de la Moscova. Andriuță este primul regizor din țara noastră căruia i s-a oferit această oportunitate.
Filmul "Eu sunt Dorin", selectat la festivalul din Moscova

Scurtmetrajul "Eu sunt Dorin" a fost inclus în acest an în programul Festivalului Internațional de Film de la Moscova – una dintre cele mai prestigioase competiții cinematografice din lume.

"Nu este ușor să ajungi la un asemenea festival. Este o concurență mare, sunt mii de aplicanți. Trebuie să întrunești anumite condiții. Este și un noroc, dar și multă muncă. Aș spune că este o loterie cu șanse mici. Sper ca această oportunitate să fie o etapă nouă în cinematografia moldovenească, să accedem la festivaluri importante din întreaga lume", a declarat pentru Sputnik regizorul moldovean.

Filmul urmărește povestea lui Dorin, un tânăr din provincie care se angajează, contra unei sume de bani, să susțină un examen de licență în locul altui student. Personajul principal are o noapte la dispoziție pentru a însuși o nouă identitate. Scurtmetrajul a fost realizat cu suportul Centrelor Naționale ale Cinematografiei din Moldova și România.

De menționat este că filmările pentru scurtmetrajul "Eu sunt Dorin" au avut loc la Chișinău în vara anului 2019 și s-au încheiat în luna februarie curent.

Festivalul Internațional de Film de la Moscova s-a desfășurat pentru prima dată în capitala Federației Ruse în anul 1935.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0