Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Iată câți moldoveni s-au infectat astăzi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății anunță că 347 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Dintre acestea, 9 sunt importate din România, Germania, Ucraina, Egipt și Franța.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Pe parcursul zilei de astăzi au fost făcute 1 074 de teste, dintre care primar - 870. Astfel, au fost confirmate 347 de cazuri de infectare cu coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 107 364. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
În Capitală nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă pentru COVID - 19
26 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu COVID-19. Acum, 303 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 46 sunt conectați la aparate de respirație asistată. 

În același timp, 768 de oameni au fost tratați de coronavirus. De la începutul pandemiei, 95 354 de pacienți s-au vindecat de COVID-19. În total, 5 572 de persoane urmează tratament la domiciliu cu forme ușoare de coronavirus, iar  28 910 sunt sub supraveghere la domiciliu.  

Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 14 de persoane din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Printre cei decedați este și un medic de familie de la Centrul de Sănătate Ialoveni. Până acum, 56 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 2 304 oameni. 

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: Nu mai sunt medici pentru pacienții cu COVID-19
Amintim că astăzi a intrat în vigoare regimul stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice. Totodată, de astăzi restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa doar până la ora 22:00. Va fi interzisă activitatea acestora în intervalul orar 22:00 - 07:00.

Autoritățile au decis să interzică activitatea cluburilor de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), măsura intrând în vigoare începând cu ziua de sâmbătă, 28 noiembrie 2020.

În perioada stării de urgență în sănătate publică este interzisă organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură. Premierul Ion Chicu anunță că în spitalele din Republica Moldova practic nu mai sunt locuri pentru pacienții care se tratează de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0