Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfaturi utile: Cum deosebim gripa de COVID

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, doctorul în medicină Luminiţa Suveică a explicat cum trebuie să ne protejăm sănătatea în perioada rece a anului și cum am putea deosebi gripa de COVID-19.
Important: Cum ne protejăm sănătatea de gripă și COVID

Odată cu apariția fluctuațiilor de temperatură, încep să bântuie și o serie de viruși care atacă sistemul imunitar. Luminița Suveică a precizat că cele mai răspândite în perioada rece sunt virozele respiratorii - boli infecțioase provocate de viruși de intensitate medie. Manifestările pot fi diverse, mai ales că în fiecare an apar noi tulpini ale virușilor.

"Virozele se manifestă printr-o stare generală proastă, dureri de cap ușoare, rinoree, durere în gât, dureri musculare și articulare, febră. Este de ajuns un simplu strănut sau contact apropiat cu o persoană bolnavă ca să i-ai o viroză", a explicat Luminița Suveică.

Pe lângă virozele cu care ne-am obișnuit, în acest an, în întreaga lume bântuie și pandemia de coronavirus. Doctorul în medicină susține că cea mai ușoară metodă de a deosebi răceala sau gripa de COVID-19 este efectuarea testului. Cu toate acestea, sunt și unele repere ce ne pot ajuta intuitiv să apreciem starea pe care o simțim.

Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Expert: Ce ne așteaptă odată cu venirea sezonului răcelilor

"Toate infecțiile au în comun simptomul de febră, oboseală și tuse. Doar că în viroze tusea este moderată, iar în cazul coronavirusului - mai uscată și mai intensă. Dacă apar primele simptome, este important să contactați medicul de familie și în niciun caz să nu practicați autotratamentul", a conchis ea.

Luminița Suveică susține că, pentru a întări imunitatea, este important ca în această perioadă să consumăm alimente bogate în vitamine, în special cele bogate în vitamina C, dar și în Zinc. În același timp, este important să respectăm toate măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei – purtarea măștilor, păstrarea distanței sociale, dezinfectarea mâinilor ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0