Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: Ce ne așteaptă odată cu venirea sezonului răcelilor

© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul cazurilor de coronavirus în Republica Moldova este în continuă creștere, iar indicatorii din ultimele zile au depășit recordurile anterioare. În toamnă ne putem aștepta la și mai multe cazuri, întrucât mulți nu vor putea diferenția simptomele gripei de COVID-19.
Expert: Ce ne așteaptă odată cu venirea sezonului răcelilor

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc a spus că, odată cu venirea sezonului rece, situația se va complica și mai mult: în paralel cu virusul COVID-19 vor circula virozele și virusurile gripale, iar multe boli cronice se vor acutiza.

Vama Palanca - Sputnik Moldova
Societate
Reguli la intrarea în Moldova din 1 octombrie – lista completă

Specialistul susține că odată cu venirea toamnei, atunci când majoritatea populației suferă de viroză, există un risc sporit de infectare cu coronavirus întrucât mulți oameni nu vor putea deosebi o viroză simplă de noul tip de virus COVID-19.

Potrivit ei, unica metodă de a înțelege dacă este COVID sau o simplă viroză este efectuarea testului.

"În lume există teste care depistează virusurile gripale, precum și teste mixte, care fac posibilă depistarea COVID-19 și a patru virusuri gripale. În condițiile Republicii Moldova, se poate merge „prin metoda excluderii” – dacă testul la COVID-19 iese negativ, atunci persoana cu simptome are gripă sau viroză", a explicat expertul.

Anterior, și șeful catedrei Epidemiologie de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Viorel Prisacari, a remarcat în studioul Sputnik că pentru a preveni riscurile de infectare cu coronavirus, autoritățile au o misiune foarte importantă înainte ca să vină frigul: să asigure populația cu teste, iar în decembrie cu vaccin contra gripei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0