Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Riscuri pentru salarii și pensii – mesajul lui Chicu

Abonare
Premierul Ion Chicu și-a exprimat speranța că deputații vor fi responsabili și vor aproba Legea Bugetului pentru 2021. Luni, 30 noiembrie, Guvernul urmează să aprobe Bugetul și politicile bugetar-fiscale, pentru a le remite apoi Parlamentului.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Premierul Ion Chicu a vorbit astăzi, în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova, despre riscurile ce le comportă neadoptarea în termene optime a Bugetului statului pe anul viitor.

Ion Chicu și Irina Vlah la șantierul de reconstrucție a drumului național Basarabeasca - Ceadâr-Lunga - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu are o nouă metodă de a-i chema pe moldoveni acasă

„Contez pe responsabilitatea deputaților care știu ce înseamnă o țară fără buget aprobat”, a spus prim-ministrul.

Neadoptarea Bugetului „presupune că nu vom putea aloca bani pentru majorarea salariilor și altor plăți suplimentare, nici suport economic. Toate acestea se pot face doar în baza Bugetului aprobat pentru 2021”, a adăugat Ion Chicu.

Prim-ministru a anunțat că luni, 30 noiembrie, în cadrul ședinței de Guvern este planificată aprobarea Bugetului și politicii bugetar-fiscale, care mai apoi vor fi remise în Parlament pentru a fi examinate și aprobate în lectură finală, după discuții și completări cu amendamentele necesare.

Ion Chicu a precizat că Bugetul de Stat pentru anul viitor prevede o creștere de aproape 7 miliarde de lei, comparativ cu 2020.

„Din această sumă, mai mult de 3 miliarde de lei vor merge la majorarea salariilor din sectorul bugetar, dintre care 1,85 miliarde de lei sunt pentru majorarea salariilor medicilor”, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii radio.

Premierul a spus că sunt prevăzute majorări de salarii și pentru cadrele didactice, personalul auxiliar și multe alte categorii.

Femeie cu mască - Sputnik Moldova
Societate
Oficial: Masca va fi purtată practic peste tot în Moldova 

De asemenea, potrivit lui, „Bugetul pentru 2021 prevede sume importante pentru construcția drumurilor”.

„Tot  ce au văzut cetățenii anul acesta, inclusiv în localitățile lor, va continua și la anul. Vrem să aducem infrastructura țării într-o stare acceptabilă. De asemenea, dublăm investițiile în sistemele de apă și canalizare. Dacă în 2020, în Fondul Ecologic Național au fost rezervați pentru aceasta 300 de mil. lei, acum, la prima etapă, venim cu 500 mil. lei, iar în măsura valorificării, vom mai suplini bugetul”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai spus că „vrem să ne aducem cetățenii înapoi acasă” și „astfel, la modul practic, le creăm condiții să lucreze aici”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0