Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu are o nouă metodă de a-i chema pe moldoveni acasă

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu și Irina Vlah la șantierul de reconstrucție a drumului național Basarabeasca - Ceadâr-Lunga
Ion Chicu și Irina Vlah la șantierul de reconstrucție a drumului național Basarabeasca - Ceadâr-Lunga - Sputnik Moldova
Abonare
Reconstrucția drumului național Basarabeasca - Ceadâr-Lunga este aproape de final. Premierul Ion Chicu a vizitat șantierul. Bașcanul Irina Vlah a spus că este unul dintre cele mai costisitoare proiecte realizate în regiune.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Din anul 2021, antreprenorii vor beneficia de facilități fiscale pentru angajarea persoanelor revenite de peste hotare, a anunțat astăzi premierul Ion Chicu.

Правительство РМ  - Sputnik Moldova
Video: Ce avantaje au investitorii care aleg Moldova

Prim-ministrul a făcut declarația în cadrul vizitei de inspecție pe care a efectuat-o la șantierul de reconstrucție a drumului național Basarabeasca - Ceadâr-Lunga. Precizăm că traseul a fost renovat pe o lungime de 12,4 km și dispune de două benzi de circulație. Premierul a fost informat că lucrările au fost executate în proporție de 90 la sută. Mai urmează să fie executat marcajul rutier și să fie instalate indicatoarelor rutiere.

Premierul l-a informat pe antreprenorul care a executat lucrările despre inițiativa Guvernului de a diminua cheltuielile agenților economici, stimulând angajarea a cât mai multor persoane apte de muncă. 

„Astfel, în anul 2021, antreprenorii care vor angaja la serviciu persoane care în ultimii 3 ani nu au muncit în țara noastră, vor fi subvenționați pentru impozitele plătite pentru o perioadă de 12 luni”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

„Prin astfel de proiecte ne  propunem să chemăm moldovenii de peste hotare acasă. De asemenea, este și o măsură de a-i încuraja pe agenții economici să angajeze aceste persoane”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a menționat că dezvoltarea infrastructurii rutiere este una din prioritățile de bază ale Guvernului. Ion Chicu a adăugat că reparația drumului național va asigura condițiile de circulație necesare locuitorilor, dar și va determina atragerea investitorilor.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaDrumul național Basarabeasca - Ceadâr-Lunga
Ion Chicu are o nouă metodă de a-i chema pe moldoveni acasă - Sputnik Moldova
Drumul național Basarabeasca - Ceadâr-Lunga

„Ne bucură faptul că în cadrul Programului „Drumuri bune” activează companii locale. Acest lucru înseamnă crearea locurilor de muncă, impozite plătite la stat, înseamnă un imbold pentru tot lanțul valoric al economiei”, a spus Ion Chicu.

În cadrul evenimentului, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a spus că „acest proiect este unul dintre cele mai costisitoare realizate până acum în regiune”.

„Suntem convinși că infrastructura drumurilor va crește nivelul de viață în toate localitățile și va impulsiona industrializarea Găgăuziei”, a spus Irina Vlah.
© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu și Irina Vlah la șantierul de reconstrucție a drumului național Basarabeasca - Ceadâr-Lunga
Ion Chicu are o nouă metodă de a-i chema pe moldoveni acasă - Sputnik Moldova
Ion Chicu și Irina Vlah la șantierul de reconstrucție a drumului național Basarabeasca - Ceadâr-Lunga

Lucrările de reabilitare a drumului au început în luna mai, iar termenul limită de dare în exploatare este luna decembrie 2020. În cadrul proiectului au fost efectuate lucrări de drenaj, de amenajare a bordurilor, dar și a platformelor în stațiile de așteptare ș.a. Suma contractului constituie aproximativ 74 de milioane de lei, dintre care în acest an au fost valorificate peste 70 de milioane de lei. Banii au fost prevăzuți în cadrul Programului de reparație a drumurilor publice naționale pentru 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0