Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nutriționist: Reguli ce trebuie respectate în sezonul rece

© Sputnik / OsmatescoOltea Boldureanu
Oltea Boldureanu - Sputnik Moldova
Abonare
Schimbarea vremii ne influențează atât starea psihologică a organismului, cât și starea de sănătate. Cum trebuie să ne alimentăm în această perioadă aflați de expertul în domeniu, Oltea Boldureanu.
Nutriționist: Reguli ce trebuie respectate în sezonul rece

Odată cu venirea sezonului rece, când imunitatea este scăzută, este foarte important să consumăm cât mai multe fructe, legume, diverse ceaiuri de plante medicinale și să consumăm cât mai multă apă.

În această perioadă, organismul omului are nevoie de cure regulate de detoxifiere pentru un sistem imunitar de fier. Detoxifierea organismului înseamnă trecerea de la stilul alimentar nesănătos, bazat pe alimente procesate și rafinate, la un stil alimentar echilibrat.

Сала з хлебам - Sputnik Moldova
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar

"În perioada rece a anului, organismul nostru trece printr-o serie de schimbări. Cele mai solicitate organe sunt ficatul și rinichii. Din acest motiv trebuie să avem grijă ce alimente consumăm. Este important să ne ajutăm organismul să acumuleze mai multă energie prin consumul de ceaiuri calde – de pojarniță, gălbenele etc. Este binevenit să consumăm fructe de sezon și să bem în fiecare dimineață apă cu lămâie.", a spus nutriționistul.

Nu trebuie neglijată nici odihna sau starea de liniște. Stresul este unul dintre factorii care influențează negativ sănătatea, iar felul în care este recepționat are un impact major asupra sistemului imunitar. În același timp, nutriționista afirmă că orice exercițiu fizic poate fi benefic, astfel încât omul să se simtă plin de energie și vitalitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0