Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar

© Photo : Ларыса МятлеўскаяСала з хлебам
Сала з хлебам - Sputnik Moldova
Abonare
Deși slănina a fost considerată mult timp un aliment nu tocmai sănătos, acum nutriționiștii sunt înclinați să își reconsidere punctul de vedere.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Întăriți-vă imunitatea și faceți față diferitelor boli - astfel de oportunități sunt ascunse în grăsimile proaspete. Aceasta este opinia nutriționistului și geneticianului ucrainean Liudmila Goncearova, citată de RIA Novosti.

Proprietățile benefice ale grăsimilor capătă o relevanță deosebită în contextul pandemiei coronavirusului. Potrivit nutriționistului, în sezonul rece, organismul are nevoie în special de grăsimi animale, care îl vor ajuta să facă față virușilor. În plus, slănina este bogată în vitaminele A și E, acestea vor ajuta la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, Goncearova a împărtășit o rețetă excelentă de salată cu adăugarea de slănină.

"Ar trebui să luați salată verde, orice verdeață, să tăiați slănina în felii subțiri, să o adăugați la salată. Asezonați cu ulei de măsline, de cânepă sau din semințe de in, puțină sare din Himalaia și o puteți consuma", a spus ea.

Nutriționistul a precizat că 50 de grame slănină vor fi suficiente pentru o zi. Produsul nu trebuie să încălzit: acest lucru va distruge proprietățile sale benefice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0