Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bolea: În Parlament există deja o coaliție de guvernare informală

© Sputnik / Mihai CarausVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Vladimir Bolea a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre forțele politice care ar putea forma o nouă coaliție de guvernare.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Atmosfera din cadrul Parlamentului este una de lucru - în pofida absenței unei majorități la guvernare, deputații din forțe politice complet diferite reușesc să găsească un consens asupra mai multor probleme și să adopte unele proiecte de lege. Acest aspect a fost menționat, în studioul Sputnik Moldova, de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Vladimir Bolea.

tricolor  - Sputnik Moldova
Cine va guverna Moldova: Posibile alianțe în Parlament 

Parlamentarul a subliniat, de asemenea, că de fapt există deja o coaliție informală de guvernare, dar nimeni nu se grăbește să informeze publicul despre aceasta.

„În absența unei majorități formale și cu un guvern minoritar, care este susținut în mod deschis de doar 37 de deputați (socialiști – n.red.), în principiu, spunem că există o situație ca în anul trecut. După ce socialiștii au convenit cu democrații demisia guvernului condus de Maia Sandu. Atunci a fost o majoritate neformală”, a spus interlocutorul.

© Sputnik / Mihai CarausVladimir Bolea
Bolea: În Parlament există deja o coaliție de guvernare informală - Sputnik Moldova
Vladimir Bolea

Potrivit lui Vladimir Bolea, la ora actuală, la fel de informal, în interiorul forului legislativ al țării se conturează o coaliție formată din 37 de deputați socialiști și din deputați independenți, precum și din parlamentarii care sunt membri ai grupului parlamentar „Pentru Moldova”.

Sala de ședințe a Parlamentului - Sputnik Moldova
Politică
Partidul „ȘOR” a anunțat cum va activa în Parlament

Pe 19 noiembrie, după mai mult de două luni de pauză, Parlamentul s-a întrunit în ședință plenară. Astfel, perioada de neadoptare a legilor, care putea conduce la dizolvarea parlamentului la începutul lunii decembrie a fost întreruptă. La ședința plenară din 19 noiembrie au participat 92 de deputați.  

Dacă analizăm munca activă a deputaților din toate fracțiunile și grupurile, fără excepție, putem remarca faptul că niciunul dintre actorii politici nici nu a încercat măcar să saboteze lucrările Parlamentului și prin aceasta să provoace dizolvarea corpului legislativ. Multe proiecte de lege aprobate au fost adoptate cu voturile a 75-80 de deputați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0