Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul „ȘOR” a anunțat cum va activa în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariSala de ședințe a Parlamentului
Sala de ședințe a Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul „ȘOR” precizează într-un comunicat de presă cum își va organiza activitatea de mai departe în Parlament și ce obiective își propune. Formațiunea a aderat la noua platformă parlamentară „Pentru Moldova”.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” și 6 deputați neafiliați au anunțat oficial astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului,  crearea Platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
PDM nu mai face parte din majoritatea parlamentară

Într-un comunicat de presă difuzat ulterior, Partidul „Sor” subliniază că platforma devine „al doilea cel mai numeros grup parlamentar din actualul Legislativ”, după cel al socialiștilor, care dețin 37 de mandate.

Partidul „ȘOR” declară că, în același timp, fracțiunea sa parlamentară va funcționa în continuare cu drepturi depline în Parlament.

„Aderarea la Platforma Parlamentară „Pentru Moldova” nu înseamnă dispariția fracțiunii Partidului Politic „ȘOR”, dar conjugarea eforturilor în vederea adoptării proiectele de legi așteptate de cetățeni și necesare țării”, potrivit Partidului „ȘOR”.

Constituirea Platformei parlamentare „Pentru Moldova” a fost anunțată în ședința plenară de deputatul Sergiu Sârbu.

Din noua entitate parlamentară fac parte deputații neafiliați Serghei Sârbu, Eleonora Graur, Ruxanda Glavan, Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici, Elena Bacalu și deputații fracțiunii Partidului “ȘOR” - Ilan Șor, Petru Jardan, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Igor Himici, Denis Ulanov, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc.

Secretar al Platformei „Pentru Moldova” a fost ales Serghei Sârbu. El a declarat că deputații care au aderat la „Pentru Moldova” „vor susține și vor vota toate proiectelor bune pentru cetățeni, pentru oameni, pentru Moldova” și că mizează „pe aceeași abordare din partea tuturor fracțiunilor parlamentare”.

Președinția RM - Sputnik Moldova
Transferul funcției de președinte: Maia Sandu va purta un diamant

Scopul declarat al Platformei Parlamentare „Pentru Moldova” este „să-i consolideze pe toți aleșii poporului care nu sunt indiferenți față de soarta Moldovei, de prezentul și viitorul ei”.

Platforma Parlamentară „Pentru Moldova” s-a declarat în continuare „deschisă pentru toți deputații responsabili, determinați să contribuie la promovarea proiectelor și legilor necesare pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și asigurarea unui nivel decent de trai cetățenilor.

Menționăm că liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a anunțat în ședința plenară din 19 noiembrie a Parlamentului că fracțiunea PDM părăsește oficial majoritatea parlamentară. Astfel, Guvernul condus de Ion Chicu este, din nou, unul minoritar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0