Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pandemia nu bate în retragere: Situația în spitalele din țară

© Photo : Arhivă personala / Alexandru HolostencoAlexandru Holostenco
Alexandru Holostenco - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul sistemului spitaliscesc au fost lansate mai multe activități în vederea dotării instituțiilor cu dispozitive medicale esențiale în tratamentul COVID-ului. Detalii în acest sens am aflat de la secretarul de stat la Ministerului Sănătății Alexandru Holostenco.
Pandemia nu bate în retragere: Situația în spitalele din țară

Minsiterul Sănătății implementează proiectul Băncii Mondiale Răspuns de urgență la COVID, menirea căruia este de a dota cu dispozitive medicale instituțiile spitalicești municipale, republicane și raionale, în special secțiile de terapie intensivă, și dotarea subdiviziunilor acestor spitale care primesc pacienții în stare de gravitate medie. Acest lucru l-a declarat în cadrul emisiunii "ATITUDINI" secretarul de stat al Ministerului Sănătății Alexandru Holostenco.

Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Societate
Mai multe persoane s-au ales cu amenzi: Despre ce este vorba
Oficialul a dat asigurări că toate instituțiile medicale sunt asigurate cu echipamente de protecție, dispozitive medicale moderne și medicamente. Grație mai multor proiecte și activități, secțiile terapiile intensive din țară au la dispoziție paturi speciale, monitoare de pacienți. Majoritatea instituțiilor au fost dotate și cu dispozitive de radiografie, ultrasonografie ș.a.

"Toate secțiile de terapie intensivă din toate instituțiile medicale spitalicești din țară sunt dispuse să asigure asistența medicală pacienților cu COVID în caz de agravare. Nu toate au sisteme performante dacă pacientul necesită asistență mai complexă. În acest sens, Împreună cu OMS și alți parteneri de dezvoltare, a fost organizat un grup de consultanță online prin dotarea cu dispozitive de comunicare la distanță. În caz că apare un caz complicat, atunci spitalul teritorialul ia legătura cu clinica rondată din municipiul Chișinău, precum Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican și, în caz de necesitatea, pacienții sunt referiți la instituțiile republicane care au capacități mai sporite în acordarea acestei asistențe", a precizat Alexandru Holostenco.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Societate
Nu mai sunt locuri în spitale: Ce soluții propun autoritățile

Mai mult, oficialul a remarcat că prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale au fost procurate rezerve de echipamente de protecție, iar în caz de necesitate vor fi asigurate toate instituțiile.

Alexandru Holostenco a remarcat că pentru 2021 Ministerul Sănătății își propune să consolideze instituțiile medicale din țară în vederea dotării cu dispozitive medicale moderne, în special destinate tratamentului pacienților cu COVID. 17 spitale vor beneficia de dispozitive de tomografie computerizată, dispozitive de rezonanță magnetică nucleară, de radiografie modernă și nu în ultimul rând -  generatoare de oxigen.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0