Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu mai sunt locuri în spitale: Ce soluții propun autoritățile

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
Situația din spitale devine tot mai tensionată. Practic nu au mai rămas locuri pentru bolnavii de COVID-19, iar autoritățile caută soluții. Ministrul Sănătății a anunțat că încă 50 de paturi vor fi activate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile.

CHIȘINĂU 25 nov - Sputnik. Spitalele din Capitală activează la limită, deoarece aici sunt aduși majoritatea pacienților cu forme grave de COVID-19. Din cauza numărului mare de bolnavi, în spitale practic nu au mai rămas locuri, iar autoritățile spun că sunt în căutare de soluții.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Cât de gravă este situația din spitalele COVID - Mărturia unui medic

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat astăzi că alte 50 de paturi vor fi activate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile. 

Într-o postare pe pagina de Facebook, Dumbrăveanu a scris că instituțiile municipale și cele republicane sunt cele mai aglomerate, comparativ cu spitalele raionale, iar în prezent se caută soluții pentru a putea interna pacienții ce au nevoie de îngrijiri medicale. 

„Instituțiile municipale și republicane sunt mai aglomerate, față de cele raionale, însă la necesitate pacienții sunt redirecționați către instituțiile medicale unde sunt paturi libere. La fel, am procurat și distribuit, în această săptămână, 6 unități de radiologie mobilă instituțiilor municipale, extrem de necesare în cazul pacienților în stare gravă”, a scris ministrul Viorica Dumbrăveanu într-o postare pe Facebook. 

Totodată, Dumbrăveanu a menționat că lucrătorii medicali sunt epuizați și au nevoie de implicarea tuturor. Ea a făcut apel către oameni să fie mai responsabili și să respecte măsurile de protecție împotriva noului coronavirus. 

Alexandru Holostenco - Sputnik Moldova
Sunt sau nu locuri în spitale: Precizările Ministerului Sănătății
La ședința de luni a Primăriei, șeful adjunct al Direcției Sănătate, Boris Gîlcă a menționat că toate cele peste o mie de paturi din spitalele municipale sunt deja ocupate de bolnavii cu COVID-19.

”Situația rămâne a fi extrem, extrem de gravă, o continuare uniformă de creștere, cresc cazurile grave. Zilnic avem un număr stabil și în creștere de decese. În spitalele municipale am ajuns la capacitate maximă, toate cele 1 042 de paturi sunt ocupate. Putem spori numărul locurilor de la 5 -10 paturi pe zi doar din contul acelor pacienți care se externează, paturi libere sunt la limită, capacitățile sunt la limită, colaborăm cu Ministerul Sănătății să facem față acestei presiuni, curând vom activa alte 200 de paturi la Moldexpo”, a precizat Boris Gîlcă.

Datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei, 99 633 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Totodată, 2 188 de bolnavi au fost răpuși de noul virus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0