Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medic: Informații despre condițiile de călătorie

© Sputnik / Mihai CarausȘtefan Gheorghiță
Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Abonare
Ce informații trebuie să cunoască oamenii despre intrarea și traversarea teritoriului Republicii Moldova, dincolo de faptul că trebuie să se autoizoleze?
Medic: Informații despre condițiile de călătorie

În data de 23 noiembrie Ministerul Sănătății a actualizat lista statelor cu risc epidemic ridicat, pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc din acestea în Republica Moldova.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Încă un punct de trecere a frontierei se redeschide – detalii
Lista se actualizează o dată la 14 zile. Astfel, a fost impus regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova care vin din 65 de țări. Printre acestea se numără Ucraina, România, Federația Rusă, Italia, Franța, Grecia, Israel și altele.

Potrivit șefului Secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, persoanele revenite din statele cu risc epidemiologic ridicat trebuie să mai respecte unele condiții, pe lângă regimul de autoizolare.

"Cei care vin din aceste țări trebuie să se autoizoleze pe un termen de 14 zile și să respecte toate măsurile impuse de autorități. Persoanele trebuie să știe că dacă apar simptome caracteristice virusului COVID-19, trebuie să se adreseze imediat medicului de familie", a subliniat Ștefan Gheorghiță.

Totodată, specialistul a menționat că cei care au intenția să părăsească teritoriul Republicii Moldova trebuie să se documenteze foarte bine despre situația epidemică din țara în care pleacă, documentele pe care trebuie să le prezinte la frontieră și să dețină asigurare medicală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0