Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sunt sau nu locuri în spitale: Precizările Ministerului Sănătății

© Photo : Arhivă personala / Alexandru HolostencoAlexandru Holostenco
Alexandru Holostenco - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", secretarul de stat la Ministerului Sănătății Alexandru Holostenco a declarat că situația epidemică din țară este sub control, iar autoritățile întreprind o serie de măsuri pentru a combate pandemia.
Sunt sau nu locuri în spitale: Precizările Ministerului Sănătății

Potrivit lui Alexandru Holostenco, pe întreg teritoriul țării sunt 3700 de paturi pentru pacienții cu COVID-19. Acestea sunt ocupate în proporție de 85 la sută. Oficialul a făcut o precizare cu referire la declarația șefului adjunct al Direcției Sănătate Boris Gîlcă, care a menționat în cadrul ședinței de ieri a Primăriei Chișinău că toate cele 1042 de paturi din spitalele municipale sunt ocupate.

Bucătar - Sputnik Moldova
Societate
Restaurantele ar putea fi închise din nou? Ce spune Ion Ceban
"Domnul Gîlcă s-a referit la instituțiile din subordinea municipiului, însă noi avem și instituții republicane care se află în Capitală și acestea, la fel, internează pacienții cu COVID. Situația este sub control. În momentul de față dispunem de locuri pentru pacienți, însă trebuie de precizat că cifrele sunt variabile și se schimbă de la zi la zi", a semnalat secretarul de stat.

În același timp, Alexandru Holostenco a mai remarcat că, din data de 20 noiembrie curent, au fost activate suplimentar 60 de paturi la Dispensarul Republican de Narcologie și instituția deja primește pacienții infectați. Mai mult decât atât, în această săptămână urmează să fie activate încă 50 de paturi la Spitalul Dermatologie şi Maladii Comunicabile din Capitală.

Precizăm că în prezent, în instituțiile medicale din țară sunt internați 3361 de bolnavi, dintre care 240 în stare extrem de gravă. De la începutul pandemiei, peste 99 mii de persoane s-au îmbolnăvit, iar peste 2000 au decedat ca urmare a complicațiilor provocate de COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0