Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Strategia pentru Tineret 2020: Lacunele din domeniu

© Photo : UNFPA MoldovaMarin Marcel
Marin Marcel - Sputnik Moldova
Abonare
Implementarea Strategiei pentru Tineret 2020 a fost finalizată, însă unele probleme ale tinerilor au rămas nesoluționate. Subiectul a fost discutat cu șeful Direcției Tineret a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Marin Marcel.
Strategia pentru Tineret 2020: Lacunele din domeniu

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a evaluat rezultatele Strategiei pentru Tineret 2020, care a fost implementată în ultimii 6 ani. Acestea scot în evidență lacunele și dificultățile cu care se confruntă tinerii. 

Potrivit șefului Direcției Tineret a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Marin Marcel, eficiența consiliilor de tineret din întreaga țară depinde de mai mulți factori și, nu în ultimul rând, de cooperarea cu administrațiile publice locale.

"Consiliile de tineret sunt menite să promoveze interesele tinerilor din țara noastră. Tinerii se întrunesc, discută problemele cu care se confruntă și vin cu propuneri pentru soluționarea acestora către autorități. Cu regret, am constatat că există o cooperare intersectorială nu atât de eficientă precum ne-am fi dorit", a declarat Marin Marcel.

Reprezentantul Ministerului Educației a menționat că pe parcursul mai multor ani s-a încercat promovarea ideii creării unei agenții care ar oferi suport metodologic administrațiilor publice locale și lucrătorilor în ceea ce privește activitatea tinerilor. 

Irina Tizu - Sputnik Moldova
Sondajul ce reflectă necesitățile tinerilor: Iată ce soluții propun Consiliile de Tineret

Deocamdată, un asemenea centru nu există în Republica Moldova.

De menționat este că în țara noastră activează peste 100 de consilii de tineret, care au misiunea de a promova interesele tinerilor din țara noastră.

Se propune organizarea forumurilor raionale și municipale, prin care sunt mobilizați tinerii din localități, reprezentanții societății civile, specialiști din diferite domenii, structuri abilitate sau care au tangență cu politicile de tineret, factori de decizie din cadrul autorității publice locale și centrale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0