Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondajul ce reflectă necesitățile tinerilor: Iată ce soluții propun Consiliile de Tineret

© Sputnik / Rodion ProcaIrina Tizu
Irina Tizu - Sputnik Moldova
Abonare
Circa 80 la sută dintre cei care părăsesc Republica Moldova sunt tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Sondajele naționale demonstrează că ei se confruntă cu unele probleme, având și multe necesități cărora nu întotdeauna reușesc să le facă față.
Sondaj: Ce-și doresc tinerii din Moldova și de ce aleg calea străinătății

În același timp, tinerii dornici de a schimba lucrurile în țara noastră muncesc mult pentru a dobândi rezultate. Astfel, în fiecare an, Consiliile de Tineret din țara noastră realizează un sondaj național în care identifică necesitățile și doleanțele tinerilor din diferite localități.

Potrivit rezultatelor, tinerii din Moldova își doresc mai multe activități interactive, proiecte în domeniul dezvoltării personale, schimburi de experiență sau diverse cursuri și instruiri. Totuși, principala provocare este incapacitatea de a-și asigura o situație financiară decentă și a se angaja în câmpul muncii.

Valeriu Sainsus - Sputnik Moldova
Demograf: Ce trebuie să facă statul pentru a motiva familiile să conceapă mai mulți copii
"De la an la an, necesitățile tinerilor se schimbă. De exemplu, acum tinerii sunt interesați de dezvoltarea în domeniul IT, având în vedere că acesta este un domeniu cu perspectivă. Totuși, mulți rămân dezamăgiți de faptul că, după absolvirea facultății, au puține șanse de angajare conform specialității în câmpul muncii", a declarat pentru Sputnik coordonatoarea de proiecte Irina Tizu.

Cert este că tinerii din țara noastră își doresc un viitor mai bun acasă, motiv pentru care cele peste 100 de Consilii de Tineret din Moldova participă în procesul decizional la nivel local cu misiunea de a promova interesele tinerilor din țara noastră. Tinerii organizează Forumuri Raionale și Municipale prin care își propun să mobilizeze tinerii din localități, reprezentanți ai societății civile, specialiști din diferite domenii, structuri abilitate sau tangibile cu politicile de tineret, factori de decizie din cadrul autorității publice locale și centrale. Tinerii se întrunesc, discută problemele cu care se confruntă și intervin cu propuneri cum acestea ar putea fi soluționate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0