Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turismul în Moldova: Locuri ce pot fi explorate pe bicicletă

© Sputnik / OsmatescoViorel Miron
Viorel Miron - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova a elaborat câteva hărți turistice pentru 13 localități din țară. Iată care sunt traseele pe care le pot parcurge turiștii chiar pe bicicletă.
Turism în Moldova: Locuri ce pot fi explorate pe bicicletă

În acest an, mulți moldoveni aleg să călătorească în țară, având în vedere restricțiile impuse în contextul pandemiei. Agențiile și asociațiile de turism vin cu diverse oferte și propuneri.

Vasile Goncear  - Sputnik Moldova
Destinații turistice atractive: Ce poți descoperi în satul Hogineşti

Astfel, Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova, care este o organizație neguvernamentală ce are drept scop promovarea destinațiilor turistice din țara noastră, a elaborat hărți turistice pentru 13 localități.

Recent, a avut loc cel de-al treilea tur informativ pe un itinerar cu o distanță de aproximativ 90 km tur-retur, un traseu turistic elaborat în cadrul strategiei de dezvoltare a turismului în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”. Această strategie include trei trasee turistice ce pot fi parcurse pe biciclete.

"Am identificat locuri istorice și le-am conectat la trasee biciclistice pentru a descoperi altfel țara noastră. Sunt locuri ce cuprind multe specii de plante și animale, cele mai vechi localități medievale, locații cu fenomene ale naturii – albia veche a Nistrului, grădina turcească, colecții de arbori fructiferi în Popeasca ș.a.", a relatat pentru Sputnik președintele Asociației, Viorel Miron.

Potrivit lui, în țara noastră turismul este un domeniu în plină dezvoltare, unde există suficiente obiective care, cu siguranță, vor impresiona pe fiecare. Specialiștii susțin că în această perioadă turismul din Moldova ar putea cunoaște noi posibilități de dezvoltare. Viorel Miron afirmă că moldovenii au în prezent frumoasa ocazie să redescopere turismul rural, cultural și destinațiile vitivinicole.

De menționat este că în ultimii ani Republica Moldova a devenit o destinație turistică atractivă chiar și pentru turiștii străini. Cei care vin să viziteze țara noastră apreciază foarte mult originalitatea, autenticitatea locurilor și ospitalitatea moldovenilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0