Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Computere pentru învățământul la distanță oferite Găgăuziei

© Photo : Главное управление образования ГагаузииПартия ноутбуков, которые будут переданы учебным заведениям Гагаузии
Партия ноутбуков, которые будут переданы учебным заведениям Гагаузии - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a achiziționat echipamente informatice noi pentru școlile din Republica Moldova, în valoare totală de 20 de milioane de lei. Un lot de 125 de laptopuri a fost transmis școlilor din Găgăuzia.

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik, Maxim Topal. Toate echipamentele informatice au fost deja livrate către Direcția de Educație din Găgăuzia. La această etapă, departamentul se ocupă de distribuirea și asigurarea transferului de laptopuri către gimnaziile și liceele din subordine, în conformitate cu ordinul aprobat.

Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Ambasadorul Rusiei: Găgăuzia a atins un ”mare succes”

În Găgăuzia, dintre cele 45 de instituții de învățământ subordonate Direcției de educație a autonomiei, 42 de școli vor primi laptopuri noi.

Natalia Kristeva, șefa departamentului regional de educație, a declarat pentru Sputnik că „majoritatea echipamentelor primite au fost deja distribuite instituțiilor de învățământ”.

„Direcția Educației transmite echipamentele la balanța instituțiilor de învățământ. Dacă în timpul pandemiei într-o anumită instituție de învățământ este nevoie de instruire la distanță, administrațiile vor putea elibera laptopuri profesorilor pentru organizarea procesului educațional”, a spus Natalia Kristeva.

Două licee teoretice și un gimnaziu din Găgăuzia nu sunt incluse în listă. La liceul Gaidarji din Comrat, la începutul anului de studii curent, conducerea liceului a avut posibilitatea, datorită economiilor, să achiziționeze echipamentele informatice necesare din resurse proprii.

Стела при въезде в Гагаузию - Sputnik Moldova
Societate
"Mai ecologic și mai ieftin": În Găgăuzia ar putea apărea un nou tip de transport public

O altă instituție de învățământ este liceul Doljnenko, din Vulcănești, care participă la programul „Reforma educației în Republica Moldova” implementat de Fondul de investiții sociale din Moldova. În cadrul acestui proiect, pe lângă reparațiile majore, instituția de învățământ a fost dotată cu toate echipamentele necesare.

Nu este inclus în comanda de obținere a laptopurilor și gimnaziul ce poartă numele lui I. Sîncu, din satul Cotovscoe, raionul Comrat. Acolo, elevii și personalul didactic au primit gratuit 90 de tablete și 17 laptopuri de Ziua Cunoștințelor.

În timpul pandemiei de coronavirus, din martie până în octombrie 2020, peste 550 de unități de echipamente informatice au fost transmise instituțiilor de învățământ din Găgăuzia pentru uzul personal al elevilor și profesorilor. Este vorba atât computere staționare, cât și laptopuri și tablete.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0