Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou centru social pentru copiii cu nevoi speciale

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Abonare
Părinții copiilor cu necesități speciale vor putea beneficia de câteva ore de odihnă în timp ce micuții lor se vor afla în cadrul unui centru specializat, unde li se va oferi asistență socială, suport şi îngrijire.
Un nou centru social pentru copiii cu nevoi speciale - detalii

Centru Social-Educaţional „Suntem alături de voi” urmează să fie deschis în viitorul apropiat în Capitală. Acesta va fi destinat în special copiilor cu nevoi speciale sau care provin din famililii social vulnerabile. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" cu Violeta Scurtu, coordonatoarea proiectului.

Lucia Caciuc - Sputnik Moldova
Coronavirus în Moldova: Situația din centrele de plasament pentru copii - detalii
Potrivit ei, în Chișinău mai există asemenea centre, însă acestea sunt prea puține pentru a acoperi necesitățile persoanelor care au nevoie de ajutor. Centru Social-Educaţional „Suntem alături de voi” va oferi diverse servicii. Acolo va activa o echipă de specialiști: psihologi, logopezi, psihopedagogi, precum și voluntari care vor colabora cu centrul.

"Acum sunt mulți copii cu nevoi speciale care au nevoie de acest serviciu. Ne propunem să îmbunătățim calitatea vieții lor, să apărăm intresele și drepturile persoanelor cu necesități speciale, să constituim programe de recuparare prin intermediul diferitor terapii. Mai mult, și părinții vor avea parte de câteva ore de odihnă în timp ce copilul lor va benefecia de serviciile Centrului", a remarcat interlocutoarea.

Violeta Scurtu a mai precizat că deschiderea Centrului Social-Educaţional „Suntem alături de voi” va avea loc imediat ce se va ameliora situația epidemiologică, pentru a nu expune riscurilor copiii care vor frecventa instituția.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0