Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus în Moldova: Situația din centrele de plasament pentru copii - detalii

© Sputnik / Rodion ProcaLucia Caciuc
Lucia Caciuc - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Situația creată din cauza pandemiei de coronavirus a bulversat starea de lucruri în sistemul de protecție a copilului din țara noastră. Despre acest lucru a anunțat Lucia Caciuc-Roșioru, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului.
Coronavirus în Moldova: Situația din centrele de plasament pentru copii - detalii

Potrivit Luciei Caciuc-Roșioru toate activitățile destinate copiilor au fost amânate pentru timpul apropiat, iar centrele de zi și-au sistat temporar activitatea. Cât privește situația centrelor de plasament din Capitală, unde sunt în total 84 de copii, acestea activează în regim obișnuit, iar cadrele didactice și asistenții medicali monitorizează cu regularitate starea de sănătate a copiilor din serviciile de plasament.

"În fiecare dimineață și seară primesc rapoarte privind situația copiilor. În același timp, ne străduim să asigurăm condiții corespunzătoare de igienă pentru copii și lucrători, am restricționat accesul persoanelor terțe în centre, au fost suplinite cantitățile de produse igienice (bahile și măști), dezinfectăm spațiile, jucăriile, punem un accent deosebit pe o alimentație corectă – mai multe fructe și legume proaspete", a declarat pentru Sputnik Lucia Caciuc-Roșioru.

Dacă anterior copiii din centrele de plasament obișnuiau să frecventeze cercurile sportive sau artistice, acum cadrele didactice organizează mai multe activități în incinta centrelor de plasament. În același timp copiii au acces la calculatoare astfel ca să poată urmări online cursurile predate de profesori și să-și facă temele pentru acasă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0