Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii în dosarele „cimitirul Sfântul Lazăr”

© Sputnik / Yana ZaharovaCimitirul Sfântul Lazăr, Chișinău
Cimitirul Sfântul Lazăr, Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Sechestre pe bunuri în valoare de două milioane de lei au fost puse de Centrul Național Anticorupție (CNA) în dosarele „cimitirul Sfântul Lazăr”. Sechestrele au fost puse pe locuințe, automobile și terenuri de construcție. 

CHIȘINĂU 18 nov - Sputnik. Procurtura Anticorupție continuă investigațiile în dosarele „Cimitirul Sfântul Lazăr”. Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA a pus sub sechestru mai multe bunuri ale persoanelor din cadrul administraţiei cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău. 

НЦБК - Sputnik Moldova
Societate
O nouă turnură în dosarul mitei la cimitirul „Sfântul Lazăr”: Anunțul CNA
Sechestrele au fost aplicate pe imobile și bani. Totodată, lista bănuiților și învinuiților a fost extinsă și a ajuns la cifra de 32. 

La începutul lunii septembrie, CNA a reținut șase persoane din cadrul administrației cimitirului, care sunt cercetate pentru corupere activă, pasivă, trafic de influenţă şi escrocherie. Acestea erau bănuite că ar fi pretins sume ilegale de bani de la rudele răposaţilor, care urmau să obţină un loc de înhumare la cimitir. Membrii grupului luam bani de la rudele decedaților pentru un loc de veci, suplimentar taxei de tat de 1 051 de lei. Totodată, celor care voiau să rezerveze un loc la cimitir pentru rude, la fel li se cerea să plătească dublu faţă de taxa de stat care este de 4 612 lei.

Молоток судьи  - Sputnik Moldova
Societate
Instanța a decis: Arest pentru directorul cimitirul ”Sfântul Lazăr”

În septembrie au fost efectuate percheziții în birourile administraţiei cimitirului „Sfântul Lazăr” și la domiciliile bănuiţilor. Ofițerii au găsit mai mulște probe relevante pentru dosar, inclusiv în jur de 700 de mii de lei, în diferită valută.

În prezent, șapte persoane au statut de învinuit, iar 25 figurează în calitate de bănuiți. Totodată, ofițerii aui anunțat că lista bănuiţilor şi învinuiţilor a fost completată cu alţi alte persoane. Anchetatorii sunt deja la etapa de finalizare a urmăririi penale. Aceștia intenționează ca până la finele anului să propună procurorilor transmiterea în instanţă a dosarelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0