Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Instanța a decis: Arest pentru directorul cimitirul ”Sfântul Lazăr”

© AP Photo / Charlie NeibergallМолоток судьи
Молоток судьи  - Sputnik Moldova
Abonare
Trei persoane învinuite în dosarul „Cimitirul Sfântul Lazăr” vor fi cercetate în arest - directorul, directorul-adjunct şi un maistru din cadrul administraţiei. Alte trei persoane vor fi cercetate în stare de libertate.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Trei persoane învinuite în dosarul „Cimitirul Sfântul Lazăr” vor fi plasate în arest preventiv pentru 30 de zile, în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. 

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
VIDEO: Iată cum se negociază prețul locurilor de veci la cimitirul „Sfântul Lazăr”

Mandatele de arestare au fost emise în această seară de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a informat Centrul Naţional Anticorupţie (CNA).

Decizia este cu drept de atac.

CNA precizează că mandatele de arest au fost emise pe numele directorului Cimitirului „Sfântul Lazăr”, directorul-adjunct şi unui maistru din cadrul administraţiei cimitirului.

Totodată, potrivit CNA, alte trei persoane reţinute în dosar vor fi cercetate în stare de libertate, după ce au încheiat un acord de recunoaştere cu urmărirea penala.

Cele șase persoane reținute în dosarul „Cimitirul Sfântul Lazăr” sunt învinuite de procurori de „corupere activă, pasivă, trafic de influenţă şi escrocherie”, după ce ar fi pretins sume ilegale de bani de la rudele răposaţilor ce urmau să fie înmormântați în cimitir.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0