Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă turnură în dosarul mitei la cimitirul „Sfântul Lazăr”: Anunțul CNA

© Sputnik / Miroslav RotariНЦБК
НЦБК - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Național Anticorupție a făcut un anunț important adresat persoanelor păgubite în dosarul mitei de la cimitirul „Sfântul Lazăr”.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Cetățenii care au fost nevoiți să achite sume suplimentare pentru a putea beneficia de un loc de înhumare la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Capitală sunt îndemnați să depună denunțuri la Centrul Național Anticorupție. Apelul vine după ce ofițerii CNA au descoperit că mai multe persoane din cadrul administrației instituției estorcau de la cetățeni sume fabuloase pentru un loc de înhumare în cimitir.

Спецназ - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul perchezițiilor de la cimitir: Persoane reținute

„Victimele sunt rugate să se adreseze prin intermediul liniei naționale anticorupție 0 800 55555 sau la numărul de telefon al unității de gardă a CNA 022 257 202. De asemenea, persoanele păgubite pot depune un denunț oficial, în scris, la sala de audiență a CNA de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 198, pe adresa electronică a CNA secretariat@cna.md sau pe pagina web a Centrului cna.md, rubrica „denunț". În plângere trebuie indicate circumstanțele în care a avut loc cazul, perioada, persoanele care au estorcat mită și numerele de contact ale petiționarului”, este precizat în comunicatul de presă al CNA.

Amintim că ieri șeful cimitirului, adjunctul său și un maistru au fost arestați pentru 30 de zile. Aceștia au fost plasați în Penitenciarul 13. Alți trei figuranți în acest caz sunt cercetați în stare de libertate.

Asta după ce și-au recunoscut vinovăția și colaborează cu ancheta. Dacă li se va dovedi vinovăția, membrii grupului riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare și amenzi penale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0