Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sprijin psiho-emoțional pentru elevi: Program inedit în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaLudmila Sîrbu
Ludmila Sîrbu - Sputnik Moldova
Abonare
În luna noiembrie a fost lansată cea de-a doua ediție a programului pentru elevi "Aleg să mă simt bine". Detalii am aflat de la Ludmila Sârbu, analistă Programe Tineret al Fondului ONU pentru Populație.
Sprijin psiho-emoțional pentru elevi: Program inedit în Moldova

Programul "Aleg sa ma simt bine" își propune să ajute adolescenții și tinerii în gestionarea eficientă a stărilor emoționale în contextul provocărilor cauzate de pandemia virusului COVID-19.

Spre deosebire de primul an, unde copiii discutau doar cu psihologii, la cea de-a doua ediție tinerii singuri aleg temele pe care doresc să le abordeze, specialiștii cu care vor să discute, iar organizatorii au grijă să invite experții. În prezent, cele mai mari preocupări ale tinerilor țin de desfășurarea examenelor de Bac, orientarea profesională și temele legate de COVID.

"Programul include 10 video-uri interactive. Fiecare filmuleș cuprinde câteva întrebări ale elevilor și răspunsurile oferite de diverși specialiști: psihologi, experți în educație, specialiști IT, alți experți. Video se desfășoară în formatul întrebări-răspunsuri", a declarat într-un interviu pentru Sputnik Ludmila Sârbu.

Potrivit ei, întrebările sunt colectate de către membrii Consiliului Elevilor din Învățământul General și Consiliul Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic și cuprind un spectru larg de subiecte. 

Natalia Grîu - Sputnik Moldova
Statul oferă laptopuri pentru elevi: Cum vor fi folosite

De exemplu, primul episod al programului din cea de-a doua ediție conține întrebări de interes pentru tineri, cum ar fi modul de organizare a examenelor de Bacalaureat sau a Olimipiadelor în 2021. Răspunsurile la întrebările tinerilor le-a oferit secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grâu.

Ludmila Sârbu a mai adăugat că video-urile vor fi publicate săptămânal  pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării,  pe pagina de Facebook a Centrului Media pentru Tineri și UNFPA Moldova. Ea a îndemnat elevii din toată țara să se alăture grupului de pe Facebook "Aleg să mă simt Bine" unde pot adresa direct întrebări la care vor să afle răspunsuri.

Programu a fost lansat la inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și a Fondului ONU pentru Populație (UNFPA), în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri. Acesta se va desfășura până în luna decembrie 2020.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0