Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va influența COVID-19 comportamentul tinerilor generații

© Sputnik / Rodion ProcaRodica Rudei
Rodica Rudei - Sputnik Moldova
Abonare
COVID-19 a avut un impact nefast asupra bunăstării psiho-emoționale a tinerilor. Specialiștii susțin că pandemia va influența comportamentul generațiilor tinere, iar efectele vor fi resimțite și în viitor.
Cum va influența COVID-19 comportamentul tinerilor generații

Pandemia a provocat și o criză psihologică în rândul tinerilor. Dificultățile au fost amplificate de stresul în cadrul familiei, de izolarea fizică, abuzurile sporite, procesul educațional perturbat și incertitudinea cu privire la viitor. Acestea au constituit elemente cruciale pentru echilibrul emoțional al tinerilor.

Liliana Chisari - Sputnik Moldova
Frica îi domină pe moldoveni: Iată de ce se tem
Pe lângă faptul că noua generație are un alt mod de gândire, aptitudini în domeniul tehnologiei și viteză uimitoare de a asimila ceva nou, totuși aceasta este mai sensibilă, fragilă și este mai puțin rezistentă pentru a face față provocărilor și obstacolelor. Pandemia va accentua și mai tare aceste stări, susțin psihologii.

"Pandemia va accentua anumite comportamente - egoismul, dorința de a avea tot și acum, incapacitatea de a avea răbdare, lipsa motivației. Va crește o generație foarte dificilă, care mereu va fi în căutarea de sine ", a declarat pentru Sputnik psihologul Rodica Rudei.

Potrivit unui studiu, din cauza pandemiei, circa 20% dintre tineri au suferit o înrăutățire a stării psiho-emoționale în perioada crizei pandemice. Impactul pandemiei s-a făcut simțit atât la nivel psiho-emoțional (stări de tristețe, frică, crize), cât și la nivel de bunăstare fizică (insomnia, lipsa pofrei de mâncare, dureri de cap).

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0