Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Frica îi domină pe moldoveni: Iată de ce se tem

© Sputnik / Miroslav RotariLiliana Chisari
Liliana Chisari - Sputnik Moldova
Abonare
Psihologii atenționează că pandemia va lăsa o amprentă puternică asupra stării de spirit, dar și a sănătății moldovenilor. Cu ce probleme se adresează oamenii la psiholog în această perioadă am aflat de la psihologul Liliana Chisari.
Interviu cu Liliana Chisari

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" specialistul a remarcat că în timpul pandemiei au iețit la iveală unele stări și probleme cu care se confruntă moldovenii. Una, specifică perioadei este sentimentul de frică.

"Ce mă fac? Ce va fi dacă cineva dintre cei dragi moare? Acestea și multe alte întrebări și le pun moldovenii. Gândurile negative și distructive atestă și emoții negative – disperare, tensiune, frustrări", a declarat pentru Sputnik psihologul.

Zinaida GRIBINCEA - Sputnik Moldova
Stresul – dușmanul nevăzut al zilelor noastre: Cum să-l depășim
În același timp, Liliana Chisari a subliniat că anume acest sentiment și starea de frică pot contribui la agravarea maladiilor existente sau apariția altor boli generate de starea de stres și tensiunea în care se află permanent omul.

"Frica este cel mai mare problemă pentru maladiile noatre. Acest puternic impact este o manifestare a pandemiei care ne influențează prin frică – tensiunea interioară ajunge la creier și generează  gânduri negative. Stresându-se, omul inconștient se focalizează pe distrugere", a menționat invitata.

Cu ce sfaturi vine psihologul pentru a evita stările psihologice distructive în această perioadă aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0