Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce poate face noul președinte pentru îmbunătățirea economiei

© Sputnik / Miroslav RotariVeaceslav Ioniță
Veaceslav Ioniță - Sputnik Moldova
Abonare
Ce poate face un președinte pentru a îmbunătăți situația economică în condițiile în care Moldova este o republică parlamentară? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "ATITUDINI" cu expertul economic Veaceslav Ioniță.
Ce poate face noul președinte pentru îmbunătățirea economiei

Într-un interviu pentru Sputnik, expertul economic Veaceslav Ioniță a vorbit despre acțiunile pe care trebuie să le întreprindă Maia Sandu pentru a contribui la soluționarea crizei economice, în conformitate cu atribuțiile președintelui.

Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu
Potrivit expertului, noul președinte este perceput ca un element al schimbărilor, care-și asumă acest proces. Întrucât din lipsă de resurse financiare Republica Moldova nu-și poate reforma instituțiile și investi în infrastructură, este nevoie de sprijinul și investițiile partenerilor externi, cum ar fi Uniunea Europeană, susține Veaceslav Ioniță. Dacă clasa politică din țara noastră va înțelege acest lucru și se va uni în acest proces, atunci Moldova ar putea primi acest suport.

"UE este gata să ne sprijine, dar acum depinde de politicul din Moldova. În acest caz, președintele poate fi liderul, campionul schimbărilor, iar clasa politică sper că va da dovadă de maturitate. Consider că Maia Sandu trebuie să-și găsească o echipă de 7-10 experți buni care să o consulte în acest domeniu. Succesul va fi marcat și de capacitatea de a aduna o echipă și atunci vom avea parte de sprijinul partenerilor", a opinat Ioniță.

Amintim că pe 15 noiembrie în Republica Moldova a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. În cadrul acestui scrutin scrutin Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate, a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0