Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон и Майя Санду
Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a făcut declarații în această dimineață după ședința tradițională de luni la care participă conducerea de vârf a țării.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Igor Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu, care, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, a câștigat în turul doi al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. 

„Rezultatele preliminare arată că oponenta mea, Maia Sandu, este câștigătoare. Este vorba de rezultatele preliminare și vreau preliminar să o felicit”, a declarat Igor Dodon după ședința de luni a conducerii de vârf a țării. 

În același timp, acesta a vorbit despre mai multe încălcări care ar fi fost constatate de staff-ul său electoral. 

ЦИК об окончательных результатах первого тура выборов президента РМ - Sputnik Moldova
CEC vine cu unele precizări după scrutinul de ieri

„Staff-ul nostru electoral a fixat mai multe încălcări fără precedent în acest scrutin electoral. Este vorba de blocarea dreptului de vot pentru cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în stânga Nistrului. Este vorba de transportarea alegătorilor în țările membre ale Uniunii Europene. Este vorba de implicarea prin declarații a diferitor oficiali occidentali”, a mai spus Dodon. 

Acesta a lăsat să se înțeleagă că ar putea contesta votul de ieri. Igor Dodon a reiterat apelul său la calm și liniște, fără destabilizări și proteste. 

„Nu trebuie să permitem destabilizarea. Eu știu că sunt doritori care să arunce țara într-o nouă criză politică. Eu o să vă spun dacă este necesar să ieșim în stradă. Nu ne dăm la provocări. Dacă instanțele vor demonstra că totul a decurs legal, atunci vom pune punct acestei campanii electorale”, a precizat Igor Dodon. 

Amintim, ieri după închiderea secțiilor de votare, Igor Dodona a declarat că este „gata să tragă linia și să fie în dialog cu toate partidele responsabile din Parlament pentru a decide cum ne mișcăm mai departe”. 

Conform Constituției, președintele Republicii Moldova este ales pentru un mandat de patru ani și preia funcția în ziua depunerii jurământului. Poate candida la funcția de șef al statului cetățeanul care are drept de vot, care a împlinit vârsta de 40 de ani, locuiește sau a locuit pe teritoriul Republicii Moldova de cel puțin 10 ani și vorbește limba de stat. Ultima dată, șeful statului a fost ales la sfârșitul anului 2016, când candidatul din Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, a câștigat alegerile. Adversarul său a fost liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu. Igor Dodon a depus jurământul pe 23 decembrie 2016.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0