Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: Ce semnifică felicitarea lui Putin adresată Maiei Sandu

© Sputnik / Mihai CarausRoman Mihăeș
Roman Mihăeș - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", analistul politic Roman Mihăeș a comentat mesajul de felicitare adresat Maiei Sandu de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
Expert: Ce înseamnă felicitarea lui Putin, adresată pentru Sandu

Analistul politic Roman Mihăeș susține că mesajul președintelui rus Vladimir Putin în care o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova este un semnal foarte clar că Rusia își dorește să mențină relațiile prietenoase cu țara noastră și să găsească limbă comună în rezolvarea tuturor chestiunilor de pe agenda moldo-rusă.

"Susținerea oficială a președintelui rus este un semnal foarte clar că Rusia nu este împotriva Maiei Sandu. Acest mesaj înseamnă că există o deschidere din partea Federației Ruse pentru ca noul președinte să aibă o vizită oficială după învestirea în funcție pentru a discuta toate problemele de pe agenda comună", a opinat Roman Mihăeș.

Din punctul de vedere al expertului, Maia Sandu este un politician flexibil și este deschisă spre dialog cu Federația Rusă, iar una dintre principalele vizite oficiale pe care le va întreprinde în calitate de șef al statului ar trebui să fie și la Moscova.

Президент РФ В. Путин обратился к участникам VII Форума регионов РФ и Белоруссии - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a felicitat-o pe Sandu cu victoria în alegeri

"Chiar dacă este un politician pro-european declarat, mă aștept ca Maia Sandu  să aibă o poziție clară în interesul național al Republicii Moldova și să găsească consens cu Federația Rusă. A fi pro-european nu înseamnă a fi anti-rus și în cazul acesta ea are toate șansele să demonstreze acest lucru", a punctat interlocutorul.

Amintim că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a expediat astăzi o telegramă de felicitare pe numele Maiei Sandu în care o felicită pentru victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Vladimir Putin și-a exprimat speranța că prin activitatea sa Maia Sandu va contribui la dezvoltarea constructivă a relațiilor dintre Chișinău și Moscova și i-a urat succese, sănătate și bunăstare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0