Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pavel Filip: PDM vine cu propuneri pentru partidele politice - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
PDM vine cu un set de propuneri pentru partidele politice parlamentare. Acestea se bazează pe patru aspecte care ar aduce mai multă stabilitate în țară. Despre aceasta a anunțat Pavel Filip cu puțin timp în urmă într-un briefing de presă.

CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Pavel Filip a ieșit la un briefing de presă și a felicitat cetățenii care au mers duminică la secțiile de votare, dar și pe Maia Sandu pentru rezultatele obținute.  

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon va iniția discuții cu fracțiunea PAS - detalii
”Este un semnal că oamenilor le pasă și vor o schimbare. O felicităm pe Maia Sandu, se vede că oamenii au așteptări mari de la președinte. Țara se confruntă în continuare cu o criză provocată de pandemie și de secetă, iar acum trebuie să dăm dovadă de solidaritate națională și să demonstrăm că ne pasă de cei care au stat ore bune să voteze duminică”, a declarat Pavel Filip, președintele PDM.

În context, PDM a venit cu mai multe propuneri pentru a schimba situația din țară:

” 1: Elaborarea unui pan anti-criză pe termen scurt. 2: Instituirea unui Guvern al unității naționale, agreat de toate partidele parlamentare. Avem nevoie de o echipă care să ne unească și să pună în aplicare acest plan. 3: Curățarea clasei politice, izolarea în Parlament a celor care au migrat dintr-un partid în altul și interzicerea traseismului politic. Nu putem merge în alegeri parlamentare anticipate până nu curățim definitiv clasa politică. 4: Alegeri anticipate libere și corecte în toamna anului 2021. Avem un plan anti-criză pe care îl vom discuta cu celelalte partide parlamentare. Credem că acest plan trebuie să se bazeze pe: lupta împotriva pandemie, reformarea Justiției, relansarea economiei, alegeri libere și corecte în 2021. Sunt priorități pe termen scurt, dar toate pot fi realizate dacă ne unim. Pledăm pentru discuții într-un format care să fie permanent și la care să participe toate partidele autentice parlamentare”, a menționat Pavel Filip, președintele PDM.

Astăzi, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că va iniția discuții cu fracțiunea PAS, dar și cu alte fracțiuni și grupuri parlamentare, pentru a stabili ce proiecte de lege trebuie votate în timpul apropiat. Tot astăzi, deputatul grupului parlamentar PRO Moldova Vladimir Cebotari a declarat că PSRM este unul dintre cele mai mari partide din Legislativ, însă acesta trebuie reformat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0