Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon va iniția discuții cu fracțiunea PAS - detalii

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că va iniția discuții cu fracțiunea PAS, dar și cu alte fracțiuni și grupuri parlamentare, pentru a stabili ce proiecte de lege trebuie votate în timpul apropiat.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a făcut declarații de presă după ședința tradițională de luni cu președintele Parlamentului și premierul. 

Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu
Dodon a anunțat că de astăzi va demara discuții cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare, pentru a gestiona situația din țară, inclusiv cea legată de pandemia de COVID-19.

Președintele în exercițiu a spus că astăzi urmează să se întâlnească cu fracțiunea PSRM. Oficialul a menționat că nu vrea să admită o criză politică, care în această perioadă dificilă ar afecta enorm cetățenii țării.

„Astăzi voi avea întrevedere cu cea mai mare fracțiune, fracțiunea socialiștilor. Mâine voi invita la discuții pe cei care sunt mai aproape, pe democrați. După care discutăm cu PAS, discutăm cu DA (...). Avem câteva legi care trebuie să fie votate în timpul apropiat, pe care oamenii le așteaptă. Este vorba de buget, este vorba de politica fiscală, este vorba despre câteva proiecte care sunt stipulate în programul cu Fondul Monetar Internațional. Am discutat acum dimineața cu premierul, cu speakerul. Vom merge în trei la aceste discuții”, a menționat Igor Dodon. 

El a menționat că mandatul său de președinte expiră în data de 23 decembrie, atunci când se împlinesc patru ani de la învestirea sa în funcție. 

Datele preliminare ale CEC arată că Maia Sandu a acumulat 57.75% din voturi, iar Igor Dodon - 42.25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0