Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La o secție din Germania ar putea să nu ajungă buletine

© SputnikMoldovenii votează la Frankfurt
Moldovenii votează la Frankfurt - Sputnik Moldova
Abonare
Flux mare de oameni se atestă în continuare la una dintre secțiile de votare din afara țării. Autoritățile fac un apel important la cetățenii cu drept de vot.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Secția de votare nr.1/349 din orașul Frankfurt pe Main, Germania a fost luată cu asalt de moldovenii cu drept de vot, care în ziua alegerilor se află în această țara. Încă de la primele ore ale dimineții, peste 1550 de moldoveni își exercitaseră deja dreptul de vot la această secție.

Rânduri enorme la secția de votare din Kassel, Germania  - Sputnik Moldova
Rânduri enorme la secția de votare din Kassel, Germania

Într-un comunicat de presă, Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main îndeamnă cetățenii moldoveni să aleagă și alte secții de votare, din alte orașe.

„Dat fiind faptul că secția de votare este asigurată cu un număr maxim de 5000 de buletine de vot, iar numărul de alegători este foarte mare, recomandăm cetățenilor care se află încă în rândurile de așteptare să folosească posibilitatea de votare și de la secțiile din alte orașe: ex. Stuttgart, Kassel, Strasbourg”, este precizat în informarea de presă.

Până la această oră, peste 130 de mii de persoane și-au realizat dreptul constituțional la vot la secțiile deschise în străinătate. Peste 48% din votanți au vârste între 26 și 40 de ani. În țară, prezența la vot constituie ușor peste 31%, până la această oră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0