Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii moldoveni de peste hotare riscă să nu poată vota

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента 2020 второй тур
Выборы президента 2020 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorala Centrală informează că ar putea să apară o problemă în procesul de votare peste hotarele țării.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Unii moldoveni cu drept de vot care se află peste hotarele țării s-ar putea să nu-și poată exercita dreptul la vot, informează vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Șarban în cadrul briefing-ului de presă de la ora 15:00. Potrivit acestuia, la unele secții de votare deschise în afara țării au votat peste trei mii de cetățeni, iar numărul legal de buletine de vot pentru o secție constituie cinci mii și nu poate fi suplinit. 

Moldovenii votează la Frankfurt - Sputnik Moldova
La o secție din Germania ar putea să nu ajungă buletine

„Numărul maxim de buletine de vot pentru alegătorii din străinătate este de cinci mii de buletine. Acest număr, sub nici o formă, nu poate fi mărit. Aceasta este norma maximă stabilită de Codul Electoral”, a declarat vicepreședintele CEC. 

La fel, nu poate fi efectuat transferul de buletine de la o secție la alta deoarece pe fiecare buletin este tipărit și numărul secției de votare. 

Șarban spune că în continuare la unele secții din afara țării se atestă flux mare de alegători, iar riscul ca în acesta să nu ajungă buletine de vot este mare. În context, el se adresează tuturor moldovenilor cu drept de vot să ia în calcul adresările și recomandările corpului diplomatic de la fața locului, care gestionează situația. Acesta le recomandă cetățenilor să opteze pentru secțiile de votare și din alte orașe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0