Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii, mai chibzuiți la cheltuieli: Pe ce economisesc

© Sputnik / Mihai CarausMarina Braniște
Marina Braniște - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetele de medicină estetică înregistrează pierderi financiare de aproximativ 30-40 la sută. Totul din cauza numărului mic de clienți ce le pășesc pragul, dar și chletuielilor adiacente la care trebuie să facă față.
Moldovenii, mai chibzuiți la cheltuieli: Pe ce economisesc

Marina Braniște, fondatoarea unui cabinet de medicină estetică din Capitală a povestit în studioul Sputnik Moldova despre impactul pandemiei asupra activității pe care o conduce de mai mulți ani.

Chiar dacă saloanele de cosmetologie și frumusețe și-au reluat activitatea, totuși multe persoane ezită să vină la proceduri, fie din frică, din lipsă de bani sau nesiguranța pe care o au în ziua de mâine.

"Clienții s-au separat în două categorii: cei are nici pănă în prezent nu au curajul să vină și alții care au reînceput ședințele la centrele de estetică. Oamenii fac proceduri doar de primă necesitate – curățare de exemplu. La fel este și cu procurarea produselor. Lucrez și cu pacienții din diasporă și este aceeași situație", a relatat Marina Braniște

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut cererea este mai mică cu 30-40 la sută. Specialistul spune că multe centre au fost nevoite să reducă din numărul de specialiști, iar din cauza plăților mari pentru chirie multe saloane și-au sistat activitatea.

"S-a redus numărul de specialiști. Volumul de lucru este mai mic. Spre fericirea mea, proprietarul mi-a intrat în situație și am avut parte de reducere de 50 la sută a chiriei. Pentru mulți specialiști acesta a fost un impediment", a remarcat interlocutoarea.

Marina Braniște susține că anul 2020 este anul "menținerii" și o perioadă de cotitură pentru afacerile din Moldova. Cei care vor trece peste această dificilă etapă vor rezista și altor provocări.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0