Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum tehnologiile moderne influențează limbajul copiilor

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Abonare
Tehnologiile moderne afectează comunicarea copiilor. Tot mai mulți elevi au nevoie de serviciile unui logoped. Fenomenul ia împloare pe zi ce trece, iar specialiștii din domeniu sunt tot mai solicitați.
Cum tehnologiile moderne influențează limbajul copiilor

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", logopedul Anastasia Bobeica a semnalat că mulți copii ajung să apeleze la serviciile logopezilor cu probleme de limbaj. Cauzele sunt diverse, însă una dintre cele mai specifice din ultima perioadă este timpul petrecut în fața calculatoarelor, lapropurilor și telefoanelor mobile.

"Copiii devin zombați în fața tehnologiilor. Sunt activi pe Internet, dar în față nu știu să comunice. Petrec prea mult timp pe Internet și de obicei nu sunt activități interactive sau educative", a declarat specialsitul.

Anastasia Bobeica spune că pentru a evita asemenea situații este importantă comunicarea fizică între părinți și copii, pe orice subiect. Timpul petrecut în fața tehnologiilor trebuie limitat la maxim și doar sub supravegherea părinților.

Despre activitățile pe care le practică copiii în cabinetul logopedului aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0