Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A murit renumitul actor sovietic Armen Djigarhanean

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimedia Armen Djigarhanean
 Armen Djigarhanean - Sputnik Moldova
Abonare
Renumitul actor și regizor Armen Djigarhanean a decedat. Despre aceasta anunță presa din Rusia. Potrivit informațiilor, artistul a murit la 85 de ani din cauza problemelor de sănătate.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Cunoscutul actor Armen Djigarhanean a murit. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții teatrului pe care îl conducea, anunță RIA Novosti.

”În această seară au apărut vești triste. Armen Djigarhanean, un artist și lider remarcabil, șef al teatrului, care îi poartă numele, a încetat din viață”, a declarat sursa.

Armen Djigarhanean s-a născut în Erevan în data de 3 octombrie 1935. În anii de școală a devenit interesat de teatru și cinema, iar după absolvirea școlii în 1952 a mers la Moscova și a încercat să intre la studii, dar fără succes. 

Концерт в честь 275-летия Академии балета им. Вагановой - Sputnik Moldova
Armen Djigarhanean trăiește o adevărată drama. Tânăra sa soție, un rol special
Întorcându-se la Erevan, s-a angajat la studioul „Armenfilm” ca asistent de cameră. În 1954 a intrat în Departamentul de actorie al Institutului de Arte Frumoase și Teatru din Erevan. În 1960, actorul și-a făcut debutul în filmul "Обвал", iar unul dintre cele mai bune roluri ale sale a fost tânărul om de știință-fizician Artem Manvelyan din filmul "Здравствуй, это я!". La scurt timp după lansarea acestui film, au urmat noi roluri. Armen Djigarhanean a devenit unul dintre cei mai filmați actori, în diverse genuri de filme. A lucrat mulți ani și la dublarea desenelor animate.

Din 1989 până în 1997 a predat actoria, iar în 1996 a devenit fondator, președinte și director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova cu numele Armen Djigarhanean.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0