Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Votul electronic: Când ar putea fi implementat în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Cimil
Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia a semnalat o dată în plus că există necesitatea de a evalua implementarea votului electronic. Iată ce spune președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, despre posibilitatea introducerii  votului prin Internet în viitorul apropiat.
Votul electronic: Când ar putea fi implementat în Moldova

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că pentru a implementa cu succes votul electronic este nevoie de investiții financiare și asigurări cu resurse și potențial de procesare a datelor.

CEC analizează posibilitatea de implementare a votului electronic în scrutinele viitoare, însă o decizie finală în acest sens, deocamdată, nu există.

брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
CEC atenționează: Ultima zi de agitație electorală
"Doar Estonia a impelmentat în totalitate votul electronic. Mai sunt și alte țări unde există această opțiune. Vom analiza și experiențele altor state. Cred că după acest scrutin vom face o conluzie finală în care vom menționa că trebuie dezvoltate și alte metode alternative de vot, cum ar fi cel electronic", a declarat în studioul Sputnik Dorin Cimil.

De menționat este că în data de 15 noiembrie, în Republica Moldova, se va desfășura cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Moldovenii sunt îndemnați să se prezinte la urne respectând toate măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei. Persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19, dar și cele care prezintă simptome ale infecției respiratorii acute vor putea vota la locul aflării lor în ziua alegerilor cu ajutorul echipelor de vot mobile.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0