Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vineri,13: Ce spun psihologii despre fricile moldovenilor

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida GRIBINCEA
Zinaida GRIBINCEA - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, 13. Ce spun psihologii despre fobia unor oameni în raport cu această zi am aflat de la profesorul universitar și psihologul Zinaia Gribincea.
Vineri,13: Ce spun psihologii despre fricile moldovenilor

Din generații în generații s-au transmis multe superstiții, iar moldovenilor le place să creadă în acestea. De exemplu, pentru unii oameni superstițioși ziua de vineri 13 poate fi un adevărat bucluc.

Specialiștii susțin că nu contează atât de mult informațiile ce se vehiculează în societate, ci câtă atenție le acrodă fiecare om în parte.

"Superstițiile în general alimentează fricile pe care le avem. A ține cont de supertișii este o opțiune, nu este o tendință general-umană. Gândurile pe care le alimentăm cu emoții au tendința să le materializeze", a subliniat Zinaia Gribincea.

Pe de altă parte, psihologul susține că frica de această zi plină de superstiții poate avea și un efect benefic. Oamenii devin mai atenți și mai precauți pentru a preveni unele situații neplăcute.

Friday the 13th - Sputnik Moldova
Vineri, 13: De ce această zi e considerata cu ghinion?

"Partea bună este că oamenii într-adevăr devin mai atenți la detalii. Această tendință poate fi tratată în acord cu colectivitatea din care facem parte, dar nimic mai mult", a precizat specialistul.

Zinaida Gribincea a mai adăugat că în unele cazuri, oamenii ajung să se adreseze și la psiholog din cauza fobiei de cifra 13. Aceste cazuri însă sunt extrem de rare și pot fi considerate drept niște dereglări psihice.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0