Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mitinguri în susținerea lui Dodon, în Chișinău și în țară

© Sputnik / Anatolii KiriakMiting în susținerea candidatului independent Igor Dodon
Miting în susținerea candidatului independent Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Așa cum a fost anunțat anterior, sute de susținători ai candidatului independent la funcția de președinte al Republicii Moldova au ieșit astăzi în stradă.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. Mai multe mitinguri de susținere a candidatului independent la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, au loc astăzi în centre raionale, dar și în Chișinău. În centrul Capitalei sute de oameni s-au adunat pentru ași manifesta susținerea pentru Igor Dodon în cel de-al doilea tur de scrutin. Oamenii au venit pe mai multe artere ale Chișinăului, după care au mărșăluit spre scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, unde a fost dat startul manifestației de deputatul socialist Vlad Bătrîncea.

„Astăzi suntem mulți și suntem puternici. Suntem o echipă și am venit să spunem; Moldova, Moldova!”, a declarat de pe scările Teatrului Național de Operă și Balev, deputatul Vlad Bătrîncea.

El a fost cel care a anunțat că în zeci de centre raionale susținătorii lui Dodon au ieșit în stradă. Potrivit lui, ar fi vorba de zeci de mii de oameni. Îndemnați de organizatori, oamenii strigau: "Moldova, Moldova nu se vinde, Victorie și Dodon – Președinte".

брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
CEC atenționează: Ultima zi de agitație electorală
În fața susținătorilor a ieșit și primarul Chișinăului, care a anunțat ieri că își mai ia trei zile de concediu pentru al susține pe Igor Dodon în campanie.

„Aș începe de la cuvântul a construi, pentru că știu cum este să preiei ceva în dezastru și să construiești. Este important să începem să construim Republica Moldova din toate punctele de vedere”, a spus Ceban.

Mai târziu, în fața mulțimii și-a făcut apariția și președintele în exercițiu, Igor Dodon.

„Peste câteva zile vom lua o decizie foarte importantă, unde și cum se va mișca Republica Moldova, noi am făcut o campanie electorală curată și onestă. Toți au bătut în această campanie în Dodon, toți absolut, pentru că ei nu au programe, ei nu au valori, ei nu știu ce trebuie să facă pentru oameni. Noi ne vom apăra țara, valorile”, a declarat Igor Dodon în fața susținătorilor săi.

Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Dodon către Sandu: „Ați închis 111 școli”

Dodon le-a promis celor ieșiți la manifestație că va apăra cetățenii Moldovei, indiferent de etnia din care fac parte.

„Moldovenii, românii, bulgarii, rușii, ucrainenii, găgăuzii suntem împreună, nu vă vom face separatiști, nu vă vom împărți în buni sau nebuni. Suntem gata să ne apărăm victoria?!”, a precizat Igor Dodon.

Mai mult, acesta a lăsat să se înțeleagă și chiar i-a întrebat pe manifestanți dacă sunt gata să iasă repetat în stradă în cazul în care va fi necesar, pe data de 16 noiembrie, după ziua scrutinului. Dodon spune că astăzi la mitingurile organizate în mai multe orașe din țară, peste 20 de mii de oameni au ieșit pentru a-l susține.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0