Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon către Sandu: „Ați închis 111 școli”

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон и Майя Санду
Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a comentat decizia Maiei Sandu de a nu participa la dezbaterile electorale și a revenit la subiectul închiderii școlilor.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. Igor Dodon o invită din nou pe Maia Sandu la dezbateri electorale, chiar astăzi, în ultima zi de campanie. Invitația a fost făcută în cadrul ediției de astăzi a live-ului „Igor Dodon răspunde”.

Dodon spune că este pregătit să stea față în față cu contracandidata sa și să răspundă la toate întrebările ei. Mai mult, acesta a ieșit în fața presei cu un set de materiale care ar demonstra implicarea Maiei Sandu în mai multe acțiuni care, potrivit lui Dodon, ar fi în contradicție cu legea. Acesta i-a reproșat Maiei Sandu închiderea mai multor instituții de învățământ, ceea ce a dus la pierderea locului de muncă a mii de profesori.

„111 școli dumneavoastră ați închis. Eu am fost în toate satele unde ați închis școlile. Am văzut satele care se închid după reforma pe care ați făcut-o. Șase mii de profesori au rămas fără lucru”, a declarat Dodon.

Amintim că anterior Maia Sandu a dezmințit informațiile privind închiderea școlilor, dar și cea de anulare a sărbătorii de 9 mai. Aceasta s-a adresat cetățenilor cu un mesaj în limba rusă.

Ziua orașului Chișinau 2020 - Sputnik Moldova
Politică
Ce se întâmplă astăzi în Capitală - Iată ce spune Dodon

„Vreau să mă adresez tuturor cetățenilor țării noastre, în special, cetățenilor noștri vorbitori de rusă. Privindu-vă în ochi vă garantez că, în calitate de președinte, voi asigura respectarea deplină a drepturilor dumneavoastră. Nimeni nu planifică să închidă școlile cu predare în limba rusă sau să vă interzică să vorbiți în limba rusă. Oamenii pot să sărbătorească 9 mai. Este dreptul dumneavoastră și nimeni nu o să vi-l încalce”, este precizat în adresarea Maiei Sandu.

În Republica Moldova, duminică, 15 noiembrie are loc cel de-al doilea tur de scrutin în cadrul alegerilor prezidențiale. Moldovenii vor alege președintele țării pentru următorii patru ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0