Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Împrumuturi nerambursabile și cursuri gratuite pentru antreprenori

© Sputnik / OsmatescoIulia Costin
Iulia Costin - Sputnik Moldova
Abonare
În susținerea întreprinderilor mici și mijlocii afectate de criza pandemică din Republica Moldova, ODIMM a lansat instrumentul de susținere privind digitalizarea IMM-urilor. Detalii despre acest proiect am aflat de la directorul instituției, Iulia Costin.
Granturi și cursuri gratuite pentru antreprenori - detalii

Întreprinderile mici și mijlocii din țara noastră au fost dur afectate de pandemie. Multe dintre acestea au fost nevoite să-și reorienteze domeniul de activitate, inclusiv să-și gestioneze afaerile în mediul online. Unii antreprenori aveau deja experiența de a presta serviciile pe internet, însă marea majoritate nu au cunoștințele și resursele, inclusiv financiare, necesare unei ajustări rapide la condițiile noi de pe piață.  

Vadim Îndoitu - Sputnik Moldova
Garanții avantajoase: Cu ce soluții vine statul pentru a ajuta mediul de afaceri
Pentru a veni în ajutorul întreprinderilor, ODIMM, în colaborare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, a lansat un instrument de susținere privind digitalizarea IMM-urilor.

Potrivit Iulianei Costin, acesta reprezintă un set de activități cu o abordare complexă, prin intermediul cărora se propune susținerea transferului tehnologic și dezvoltării digitale a întreprinderilor mici și mijlocii pentru valorificarea potențialului inovativ, inclusiv și facilitarea accesului pe piețele interne și externe. Doar în luna august, peste 466 de antreprenori au participat la cursurile de instruire gratuite.

"În cadrul cursului antreprenorii au fost instruiți cu privire la comerțul electronic, promovarea online ș.a. De asemenea, venim cu două tipuri de suporturi financiare: business voucher de 20 mii de lei pentru crearea paginii web, etc și forma de grant în valoare de 200 mii de lei , destinată activităților de digitalizare mai complexe", a declarat pentru Sputnik Iulia Costin.

Potrivit ei, până la moment au fost recepționate 425 de cereri privind oferirea granturilor, iar 880 de afaceri vor benefecia de acest serviciu.

Despre alte beneficii prin intermediul instrumentului de susținere privind digitalizarea IMM-urilor aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0