Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Garanții avantajoase: Cu ce soluții vine statul pentru a ajuta mediul de afaceri

© Sputnik / Mihai CarausVadim Îndoitu
Vadim Îndoitu - Sputnik Moldova
Abonare
ODIMM va oferi garanții în condiții preferențiale pentru anumite companii mici și mijlocii care doresc să iau credite. Detalii aflați de la șeful Direcției Garantarea Creditelor din cadrul ODIMM, Vadim Îndoitu.
Garanții avantajoase: Cu ce soluții vine statul pentru a ajuta mediul de afaceri

Companiile care au înregistrat o reducere a vânzărilor cu cel puțin 30 % de la începutul pandemiei vor putea lua credite de la bănci în condiții avantajoase. Detalii aflați de la șeful Direcției Garantarea Creditelor din cadrul ODIMM, Vadim Îndoitu.

Знак процента - Sputnik Moldova
Credite și ajutoare nerambursabile: Câți bani atrage Moldova și pe ce sunt cheltuiți
Criza economică provocată de COVID-19 a afectat mediul de afaceri din Republica Moldova. Întreprinderile mici și mijlocii se confruntă cu dificultăți financiare, ca urmare a reducerii cererii la produse și servicii și lipsa materiei prime.

Statul și-a propus să transforme problemele antreprenorilor în oportunități. În acest context, Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, cu suportul Ministerului Economiei și Infrastructurii, în parteneriat cu instituțiile bancare a lansat un Nou Instrument de Garantare pentru companiile afectate de criza economică. Acesta prevede creditarea companiilor care au înregistrat pierderi până la 30% de la începutul pandemiei.

"În contextul crizei pandemice, IMM-urile, care sunt cele mai afectate și sunt cele mai vulnerabile la șocurile din economie, se confruntă cu probleme majore, având cheltuieli și neavând venituri. Statul vine cu instrument ajustat în condiții de criză – garanții care vor acoperi până la 80 procente din suma creditului până la 5 milioane lei pentru agenții economici care au avut o scădere până la 30 la sută a venitului din vânzări în perioada martie-iunie 2020 în comparație cu anul precedent", a precizat pentru Sputnik Vadim Îndoitu.

Potrivit lui, practic toate companiile mici și mijlocii care aveau o activitate de minim de 12 luni la data de 1 martie 2020 sunt eligibile să aplice după acest ajutor. Dosarele pot fi depuse începând cu data de 10 septembrie curent.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0