Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Logoped: Tot mai mulți copii întâmpină tulburări de comunicare

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima perioadă se atestă o creștere a numărului de copii cu tulburări de limbaj și comunicare. Printre aceștia se numără și copilași de vârstă timpurie. Cauzele acestui fenomen le-am aflat de la logopedul Galina Lozan.
Logoped: Tot mai mulți copii întâmpină tulburări de comunicare

Logopedul este specialsitul care-i ajută pe copii să vorbească corect și frumos atunci când aceștia întâmpină probleme de comunicare și limbaj. Galina Lozan susține că în ultima perioadă tot mai mulți părinți se adresează cu copiii lor la logoped. 

Printre cei care au nevoie de ajutorul logopedului sunt și copii de vârste fragede. Este adevărat că fiecare copil se dezvoltă diferit – cineva începe să vorbească mai târziu decât alții, însă există o tendință îngrijorătoare despre care vorbesc tot mai mulți specialiști.

Elena Păpădie - Sputnik Moldova
Alarmant: Câți copii suferă anual de pneumonie
"Cauza principală a acestui fenomen este expunerea de la vârste foarte fragede la micile ecrane. Copiilor trebuie să li se permită accesul la telefon sau tabletă abia după vârsta de 3-4 ani și nu mai mult de 15 minute pe zi. În această perioadă copilul trebuie supravegheat de părinți. Tehnologiile trebuie utizilate în folosul copilului prin jocuri interactive, desene animate educative. Un alt aspect este lipsa comunicării între părinți și copii. Adulții le dau telefoanele și își iau de-o grijă", a relatat într-un interviu pentru Sputnik Galina Lozan.

De menționat este că în perioada 9-14 noiembrie se desfășoară Săptămână promovării serviciului logopedic, ce figurează în planul complex al Direcțieie Generale Educație, Tineret și Sport pentru anul de studii 2020-2021. În această săptămână, Asociația Logopezilor și psihopedagogilor din Moldova organizează un șir de activități menite să promoveze și să susțină activitatea logopezilor și beneficiarilor serviciilor acestora.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0