Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Câți copii suferă anual de pneumonie

© Photo : Elena Păpădie, arhiva personalăElena Păpădie
Elena Păpădie - Sputnik Moldova
Abonare
Pneumonia la copii apare adesea după o altă infecţie respiratorie, cum ar fi o răceală. Părinții trebuie să fie precauți și să analizeze fiecare simptom.
Interviu cu Elena Păpădie

Chiar dacă au apărut programe de conduită și tratament, rata de pneumonie rămâne destul de ridicată în rândul copiilor de până la 5 ani.

Anatol Melnic - Sputnik Moldova
Vaccinarea bebelușilor: Ce trebuie să cunoască părinții

Anual, între 1200 și 1400 de copii se tratează de diverse forme de pneumonie. Un număr îngrijorător de mare se înregistrează chiar și la copiii de până la un an – 45 la sută dintre bebeluși suferă anual de această afecțiune.

Datele au fost prezentate în cadrul emisiunii "ATITUDINI" de către șefa secției Pneumologie din cadrul Institutului Mamei și Copilului, Elena Păpădie. Potrivit ei, există mai mulți factori de risc care dezvoltă pneumonia în rândul copilașilor.

"Cei mai vulnerabili sunt bebelușii născuți prematur sau cei care nu au fost alimentați exclusiv la sân în primele șase luni de viață", a menționat specialistul.

Elena Păpădie susține că semnele şi simptomele pneumoniei variază în funcţie de vârsta copilului. În general, copiii manifestă adesea una sau mai multe dintre următoarele simptome: febră, lipsa poftei de mâncare, vomă sau chiar convulsii. Specialistul le recomandă părinților să se adreseze imediat medicului pentru a monitoriza starea de sănătate a micuțului..

De menționat este că, pe parcursul anului trecut, 52 de minori și adolescenți au decedat din cauza pneumoniei. Mai mult de jumătate dintre victimele infecției au fost copii cu vârsta de până la un an.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0