Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Calitatea produselor online: Plângeri la adresa autorităților

© Sputnik / Mihai CarausSergiu Lelic
Sergiu Lelic  - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi este marcată Ziua Mondială a Calității. Despre cazurile răsunătoare din ultima perioadă ce țin de calitatea mărfurilor de pe piața internă am discutat cu directorul Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor, Sergiu Lelic.
Calitatea produselor online: Plângeri la adresa autorităților

Centrul Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor recepționează tot mai multe apeluri și plângeri de la consumatorii nemulțumiți de calitatea produselor sau serviciilor prestate de către agenții economici. În mare parte, acestea survin în urma cumpărăturilor făcute în mediul online.

Pentru a-și proteja drepturile, consumatorii au apelat la specialiștii din cadrul instituțiilor specializate, iar acest lucru demonstrează că oamenii conștientizează necesitatea aplicării legii și faptul că are cine să le apere drepturile.

"Sesizările și nemulțumirile cetățenilor sunt tot mai frecvente. Oamenii se plâng pe calitatea sau cantitatea produselor achiționate. Consumatorii sunt mult mai atenți și au cerințe pe măsură. Acest lucru constribuie la avansarea economiei, pentru că dacă există astfel de cereri și oferta trebuie să corespundă calității", a declarat în studioul Sputnik Sergiu Lelic.

Pentru a evita cazurile neplăcute, specialistul a venit cu un îndemn pentru toți consumatorii. 

Maria Dastic - Sputnik Moldova
Cumpărături online: Atenție la datele cu caracter personal pe care le oferiți
În primul rând, produsele trebuie achiziționate de la magazine online cunoscute sau de la cele despre care nu există comentarii negative ale altor clienți pe forumuri sau pe site-urile de evaluare a serviciilor.

Atunci când consumatorul a primit produsul, trebuie să verifice integritatea acestuia, să solicite bonul fiscal și, desigur, certificatul de garanție (cu excepția produselor alimentare).

De asemenea, este important ca atunci când le este livrată marfa să fie verificată imediat integritatea acesteia, să se atragă atenție la condițiile de livrare și să se afle care sunt condițiile de păstrare a produsului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0