Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПоездка президента РФ В. Путина в Берлин для участия в Международной конференции по Ливии
Поездка президента РФ В. Путина в Берлин для участия в Международной конференции по Ливии - Sputnik Moldova
Abonare
Finalizarea procesului Brexit pe 31 decembrie va oferi oportunități pentru companiile din Marea Britanie pe piața rusească și invers, a declarat pentru Sputnik Alf Torrents, președintele executiv al Camerei de comerț bilaterală Rusia - Regatul Unit.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik, Doina Crainic. „Cu siguranță, o vedem ca pe o oportunitate. Politica oficială a guvernului încurajează companiile să caute noi piețe în afara celor tradiționale din UE şi ideea pe care o luăm în considerare este că are sens să ne gândim la Rusia ca la o piață nouă”, a declarat pentru Sputnik președintele executiv al Camerei de comerț bilaterală Rusia - Regatul Unit (RBCC), Alf Torrents.

Великобритания вышла из ЕС - Sputnik Moldova
Politică
Brexit: „Nu se va încheia niciun acord între UK şi UE”

În anul până în martie 2020, cifra comercială de afaceri dintre Rusia și Marea Britanie a fost de 15,8 miliarde de lire sterline, dintre care 9,9 miliarde de lire sterline reprezentând exporturile rusești către Regatul Unit și 5,8 miliarde de lire sterline, exporturile din Marea Britanie către Rusia.

Cifra comercială de afaceri ar putea crește în epoca post-Brexit, având în vedere că întreprinderile rusești privesc Marea Britanie ca pe o piață de destinație importantă, a mai spus Torrents.

„Rușii văd [Marea Britanie] ca pe o piață de destinație naturală dacă și atunci când Marea Britanie iese din UE”, a adăugat președintele executiv al RBCC.

Marea Britanie și Rusia, ca parteneri comerciali, au o relație istorică, iar clienții ruși, în special, au o părere bună despre produsele fabricate în Marea Britanie, a adăugat Torrents.

„În ciuda politicii, relația comercială este una istorică ... De asemenea, este singura cea mai mare piață din Europa cu o clasă de mijloc inteligentă și educată care caută bunuri de calitate și cred că este un avantaj că rușii tind să vadă produsele britanice ca fiind unele de calitate”, a mai remarcat Torrents.

Angela Merkel la summit-ul UE - Sputnik Moldova
Merkel: UE trebuie să se pregătească pentru Brexit fără acord
Guvernul prim-ministrului britanic Boris Johnson a făcut eforturi concertate pe tot parcursul procesului Brexit pentru a promova oportunitățile disponibile pentru companiile britanice în țări din afara UE, precum Japonia și Australia, și același lucru se poate spune și cu privire la Rusia, a subliniat Torrents.

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie, declanșând perioada de tranziție de 11 luni, care urmează să expire la sfârșitul anului. Guvernul se află în negocieri pentru acorduri de liber schimb cu UE și cu o serie de alte țări.

În ziua în care Regatul Unit a părăsit blocul, ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin, a declarat că oficialii de la Moscova caută să stabilească un nou acord comercial cuprinzător cu omologii lor din Marea Britanie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0